United Cup: Григор - Циципас; Томова - Сакари и другите мачове на България (програма)

от в 19:07 на 27.11.2022
Калоян Соколов

Преди броени дни стана ясно, че България ще намери място в чисто новата отборна тенис смесена надпревара United Cup, която ще събере 16 от водещите сили в спорта. Участниците бяха определени, вземайки под внимание класирането на първите ракети от съответните страни, както и чрез комбинирания ранкинг на състезателите от съответната държава. Именно мястото в топ 30 на Григор Димитров позволи на нашата родина да заеме едно от последните две свободни места в състезанието, което ще се проведе между 29 декември и 8 януари.

Самите тимове ще бъдат разпределени в 6 групи, а градовете домакини ще бъдат съответно Пърт, Сидни и Мелбърн, като всеки от тях ще приеме по два от потоците в турнира. В крайна сметка към полуфиналите ще продължат трите отбора с водещи показатели в съответния град, като към тях ще се присъедини страната с най-добър рекорд измежду останалите участници. Вече стана ясно, че България ще попадне в група A, където ще премери сили с Белгия и Гърция. Интересна подробност е как именно белгийците спряха нашите сънародници по пътя ни към четвъртфиналите на ATP Cup през 2020-а, докато Гърция са топ поставените в състезанието, разполагайки в тима си със суперзвездите Стефанос Циципас и Мария Сакари.

Срещите между трите страни ще се проведат в град Пърт и вече е известно кога родните ни представители ще изиграят своите срещи от дебютната надпревара за сезон 2023, а ето и каква точно ще бъде програмата на нашата сънародници, чийто състав към момента се състои от Григор Димитров, Адриан Андреев, Димитър Кузманов, Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова.

29 декември - Гърция срещу България (начало не преди 06:00 часа българско време)

1-ви мач: Деспина Папамихаил - Изабелла Шиникова 

2-ри мач: Стефанос Циципас - Григор Димитров

30 декември - доиграване на Гърция срещу България (начало не преди 04:00 часа българско време)

3-ти мач: Мария Сакари - Виктория Томова 

4-ти мач: Михаил Перволаракис - Адриан Андреев

5-ти мач: двубой на смесени двойки

31-ви декември - Белгия срещу България (начало не преди 04:00 часа българско време)

1-ви мач: Алисън Ван Уйтванк - Изабелла Шиникова

2-ри мач: Григор Димитров - Давид Гофен

1 януари - доиграване на Белгия срещу България  (начало не преди 04:00 часа българско време)

3-ти мач: Елизе Мертенс - Виктория Томова 

4-ти мач: Зизу Бергс - Адриан Андреев

5-ти мач: двубой на смесени двойки

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
United Cup: Григор - Циципас; Томова - Сакари и другите мачове на България (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | wta | адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | белгия | българия | григор димитров | гърция | димитър кузманов | изабелла шиникова

Коментари

Следвайте ни в Facebook