Успешен старт за Алкарас в Париж; 103-ият в ранглистата изненада Корда

от в 07:40 на 01.06.2021
Диана Андреева

Умората си "каза думата" и не позволи на Себастиан Корда да продължи убедителната си серия от 10 поредни сета, завършили в негова полза и го изпратиха извън схемата на Ролан Гарос 2021 още в самото му начало. Американецът отстъпи на Педро Мартинес - 6:4 6:2 6:2 в полза на 103-ия в класацията и по този начин позволи на Мартинес да намери място в следващия етап. Там му предстои сериозно изпитание в лицето на Стефанос Циципас, с когото до момента не се е срещал през кариерата си. 

Още в първите минути на мача Корда показа дискомфорт на корта, а езикът на тялото му подсказваше, че той ще се нуждае от медицинска намеса, в случай, че иска да завърши срещата. Именно това и се случи и макар и проблемите му да намаляха, а нивото му на игра да се повиши, той все пак не успя да реализира обрат и напусна безславно турнира. След днешната си загуба, Себи ще претърпи известен спад в световната ранглиста, тъй като през сезон 2020 той изненада света на тениса и достигна до 1/8-финалната фаза, където обаче отстъпи на бъдещия шампион Рафаел Надал. 

 

Най-младият тенисист в основната схема на Ролан Гарос 2021 - Карлос Алкарас, записа своята дебютна победа във френския шлем. Алкарас навакса сериозно изоставане, за да може да се поздрави с крайния успех в битката с неговия сънародник Бернаре Сапата Мирайес - 6:3 2:6 6:1 7:6(4). Следващото препятствие пред Карлос е Николоз Басилашвили, с когото до момента не са се срещали. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешен старт за Алкарас в Париж; 103-ият в ранглистата изненада Корда Диана Андреева
Теми:  
бернабе сапата мирайес | карлос алкарас | ролан гарос | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook