Успешно завръщане: Зверев с решаваща роля за успеха на Германия над Бразилия

от в 11:55 на 06.03.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев беше дисквалифициран през миналата седмица за неспортсменско поведение, след като извърши серия от вербални атаки към главния съдия по време на двойковия си мач от надпреварата в Акапулко. Много хора от тенис обществеността пък бяха на мнението, че Саша трябва да бъде по-сериозно санкциониран, но той се размина само с глоба от 40 хиляди долара и този уикенд беше в действие за отбора на Германия, който надви Бразилия и така се класира за финалите на Купа "Дейвис".

Самият Зверев беше с водеща роля за победата, тъй като изведе Бундестима до преднина в общия резултат, надигравайки в последователни сетове Тиаго Сейбот Вилд, а впоследствие донесе решителната точка за своите съотборници, която дойде с триумф над първата ракета на домакините Тиаго Монтейро - 6:1 7:5.

По този начин германците ще играят в заключителния етап на отборното състезание, където сили ще премерят най-големите тенис сили. Решителните битки ще се проведат в четири различни града между 14 и 18 септември, когато ще разберем имената на всички страни, които преминават груповата фаза и ще се оспорват трофея в четвъртфинални елиминационни сблъсъци, чието провеждане е насрочено за датите от 23 до 27 ноември.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешно завръщане: Зверев с решаваща роля за успеха на Германия над Бразилия Калоян Соколов
Теми:  
atp | ITF | александър зверев | бразилия | Германия | купа дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook