USTA: Беше невъзможно да поискаме специално изключение за Джокович

от в 14:23 на 27.08.2022
Мирела Николова

Новак Джокович ще пропусне втори турнир от Големия шлем заради решението си да не се ваксинира срещу COVID-19, след като преди два дни официално стана ясно, че няма да бъде допуснат до участие на предстоящия US Open. Причината е, че промяната в здравните разпоредби, на която сърбинът се надяваше, така и не се случи и изискването за чуждестранните граждани да представят "зелен" сертификат на влизане в страната остана в сила. 

Другият вариант, който стоеше пред 21-кратния шампион от Шлема, бе да получи специално разрешение за влизане в Щатите, ала в крайна сметка подобно не му бе предоставено. Поради тази причина Тенис Сандгрен отправи критики към Американската тенис асоциация (USTA) за това, че не е съдействала на Джокович да се сдобие с необходимото му изключение. Впоследствие Tennis Majors публикуваха становище от страна на USTA, където асоциацията напълно отхвърля обвиненията, отправени от американския тенисист, съобщавайки, че е било невъзможно да помогнат на белградчанина.

"USTA беше в непрекъснат контакт с няколко отдела на федералното правителство на САЩ, включително Министерството на вътрешната сигурност, митническия и граничния контрол и Държавния департамент. Във всички случаи бяхме информирани, че американското правителство вече не разглежда молби на трети страни за предоставяне на специално разрешение. Единствено молби, изпратени лично от засегнатото лице, биват преглеждани от съответния отдел или властите по отношение на влизането на неваксинирани чуждестранни граждани в САЩ. Тази политика, въведена през октомври 2021 г., се различава от правилата, които бяха в сила по време на US Open през 2020 и 2021 година", гласи съобщението на Американската тенис асоциация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
USTA: Беше невъзможно да поискаме специално изключение за Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | usta | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook