USTA обяви, че отмяната на Citi Open няма да повлияе на провеждането на US Open

от в 09:45 на 22.07.2020
Диана Андреева

Надпреварата Citi Open във Вашингтон беше турнирът, с който тенис сезонът трябваше да бъде възобновен, ала вчера стана ясно, че той е отменен. Отлагането на състезанието не беше изненада, тъй като броят на заразените от COVID-19 в Америка нараства ежедневно.


Въпреки това елитното събитие в Ню Йорк - US Open 2020, не планира да бъде отменено. Във вторник Citi Open пусна официалното си изявление и USTA го назоваха като  "недообмислено решение". Но едновременно с това те заявиха, че тази новина няма да окаже влияние върху провеждането на US и Cincinnati Open. (И двата турнира са предвидени да се състоят на Flushing Meadows).



Официалното изявление на US Open 2020 след отмяната на Citi Open 


„Това решение по никакъв начин не засяга US Open или Western & Southern Open. USTA ще създаде безопасна и контролирана среда за играчите и всички останали, участващи в двата турнира, като така ще се намалят рисковете за здравето. Тези мерки ще отговарят на стандартите, определени от Ню Йорк Сити и федералното правителство", съобщиха в изявление след отмяната на Citi Open.


Citi Open


Дори и турнирът да се състои, бивши шампиони като Рафаел Надал и Стан Вавринка не проявяват интерес да пътуват до западната част на света от Европа. Двамата започнаха тренировките си на клей и изглежда, че са по-склонни към участие в европейската обиколка.


Световният номер 1 Новак Джокович по-рано се обяви против да играе на Flushing Meadows Major поради строгите мерки за безопасност, но бе забелязан да тренира на твърди кортове и да се подготвя за Откритото първенство на САЩ, което може да означава, че Джокович е решил да пътува до Ню Йорк.



Световният номер три Доминик Тийм може да лети до САЩ за американския шлем, ако турнирът се проведе по график, но австриецът още не е сигурен


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
USTA обяви, че отмяната на Citi Open няма да повлияе на провеждането на US Open Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook