Увереният Циципас: Гърция има всички шансове да спечели ATP Cup

от в 20:41 на 30.12.2021
Калоян Соколов

Тазгодишният ATP Cup определено се оказа силно проблематичен, имайки предвид множеството положителни проби за коронавирус в отборите, както и отказвания на някои от звездите в надпреварата. Това наложи редица промени в съставите, а Франция дори влезе в събитието като трета резерва, възползвайки се от невъзможността за участие на България и Хърватия, които нямаха достатъчно време да съберат тенисистите си в Сидни. Все пак турнирът ще се проведе, а в него участие ще вземе и Гърция, макар че Стефанос Циципас е единственият представител на южната ни съседка в топ 350.

Досега гърците никога не са преминавали груповата фаза при досегашните си две участия, само че Циципас е убеден в силата на своите съотборници и изрази надежда в триумфа на своята страна през 2022-а:

"Вярвам в нашите сили и съм убеден, че можем да спечелим поне две отборни срещи в групите на състезанието. Длъжни сме да представим нашата родина на ниво, защото всички у дома ще следят изявите ни. Освен това можем да разчитаме на огромна гръцка подкрепа в Австралия, която ще ни вдъхне допълнителни сили. Традиционно нашите спортисти се представят страхотно в отборните съревнования, така че това е в кръвта ни и ще оставим всички на корта. Разполагаме с млади играчи, които са гладни за победи и със сигурност имаме всички шансове да спечелим ATP Cup" - заяви уверено световният номер четири.

Източник: GoTennis.Ru

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Увереният Циципас: Гърция има всички шансове да спечели ATP Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | гърция | интервюта | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook