Ужасяващо: 18-кратна шампионка от Шлема беше диагностицирана с рак на яйчниците

от в 09:37 на 15.01.2022
Калоян Соколов

Крис Евърт е една от най-големите легенди в историята на тениса и винаги ще остане в историята на спортa със своите 18 титли от Големия шлем и 125 поредни победи на клей. Американката неведнъж е показвала своя несломим борбен дух и е излизала като победител от всяка една битка, а сега ѝ предстои още една голяма такава, само че тя този път няма да се проведе на корта.

Бившата номер едно е била диагностицирана с рак на яйчниците, като самата разкри това пред зрителите на ESPN, в чийто ефир се изявява през последните години, заемайки ролята на тенис анализатор. Добрата новина е, че болестта е в ранен стадий и е била открита при превантивна хистеректомия. Ракът засега не е засегнал други части от тялото на Евърт и тя вече е започнала своята химиотерапия, която ще се състои от шест етапа.

Самата Крис гледа философски на нещастието и признава, че е водила един прекрасен живот, макар че е имала много трудности пред себе си и сега е дошло времето да преодолее поредната такава. 67-годишната жена е уверена, че въпросните процедури не са толкова страшни и ще елиминират веднъж завинаги образуванието в нейното тяло.

Легендарната тенисистка се е срещала вече косвено с коварното заболяване, тъй като нейната сестра Джийн почина вследствие на него. Прогнозите обаче към момента са изцяло оптимистични за голямата тенис шампионка и показват, че тя има шанс от около 90 процента да се възстанови напълно и да продължи с воденето на пълноценен живот.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ужасяващо: 18-кратна шампионка от Шлема беше диагностицирана с рак на яйчниците Калоян Соколов
Теми:  
wta | крис евърт | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook