В битка между шампионки от Уимбълдън: Квитова се наложи над световната №21 в Аделаида

от в 10:03 на 09.01.2023
Мартин Петков

Началото на новата тенис кампания вече настъпи, с което имахме възможност да забележим кои са състезателите, провели най-добра предсезонна подготовка. Едно от имената, които до момента най-много впечатлиха с изявите си в отминалите дни от старта на сезона, безспорно е това на двукратната шампионка от Шлема Петра Квитова, която по време на United Cup сломи третата в света Джесика Пегула, като съумя през днешния ден да прехвърли това си равнище и на надпреварата в Аделаида, където се наложи над актуалната носителка на трофея от Уимбълдън - Елена Рибакина, в поредни сетове за час и 27 минути на корта - 6:3 7:5. С този си успех чехкинята се класира за втория кръг, където ще срещне победителката в сблъсъка на квалификантките между Кинуен Женг и Шелби Роджърс.

В откриващите мигове на двубоя първото подаване функционираше на завидно високо ниво за двете "мейджър" шампионки, които вървяха ръка за ръка и никоя не успяваше да се откъсне напред в резултата. Постепенно летвата за игра на такива обороти се оказа твърде висока топка за казахстанката, която все по-често започна да греши и за тенисистка от ранга на левичарката беше лесна задача да реализира пробив, който впоследствие безупречно поддържаше и записа дебютния сет на сметката си.

Втората част ни даде още по-добра картина над способността на двете представителки на топ 30 да сервират близо до изяществото, поради което не беше изненадващо, че паритетът остана непокътнат в продължителен период от време и по всичко личеше, че ни предстои да наблюдаваме тайбрек. В самия край на сета напрежението видимо обзе Рибакина, чиято ръка нагледно се скова, като тя допусна двойна грешка, последвана от два удара в мрежата, при което безпогрешната във всеки един аспект през днешния ден Квитова използва възможността си да се поздрави с ключов пробив, който броени минути по-късно имаше решаващо значение за крайния изход на срещата, завършила с успех в актива на двукратната шампионка от най-стария тенис турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка между шампионки от Уимбълдън: Квитова се наложи над световната №21 в Аделаида Мартин Петков
Теми:  
wta | Аделаида | елена рибакина | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook