В битка между поколенията: Швьонтек срази Халеп и ще спори за трофея в Индиън Уелс

от в 07:03 на 19.03.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек е състезателката в най-добра моментна форма, съдейки по нейната страхотна серия от 9 поредни победи, която я изведе до титлата в Доха и полуфиналите в Индиън Уелс. Там тя трябваше да срещне бившата номер едно Симона Халеп, която се доближава до най-добрата си форма през този сезон и определено имаше за какво да си връща на полякинята, тъй като беше допуснала разгромно поражение от нея на Ролан Гарос преди два сезона, когато Швьонтек спечели единствената си досега титла от Шлема. Третата поставена обаче не допусна изненада, надделявайки в тази своеобразна битка на поколенията и по този начин се класира за финалния двубой в Индиън Уелс, където я очаква сблъсък с гъркинята Мария Сакари - 7:6(6) 6:4.

Двубоят се развиваше напълно равностойно, само че по-младата тенисистка повиши оборотите на игра в шестия гейм, за да реализира пробив на нула. Отговорът на Халеп беше мигновен, като тя не само заличи брейка си пасив, но и на свой ред поведе с такъв за 5:4. Обратите не свършиха дотук, защото световната номер 4 съумя да се завърне в резултата и достигна до тайбрек, а там заличи два поредни сетбола и поведе в отделните части.

Вторият сет започна по много сходен начин, след като 20-годишната състезателка първа отмъкна съперниковото подаване, ала допусна спад и позволи на румънката да осъществи обрат до 4:2. Оттам насетне обаче по-високоранкираната тенисистка пое инициативата и не я изпусна до края, което ѝ позволи да не загуби нито гейм повече и да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка между поколенията: Швьонтек срази Халеп и ще спори за трофея в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | индиън уелс | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook