В битка на двама топ 10 играчи: Фриц нанесе нова болезнена загуба на Руне и е 1/4-финалист

от в 20:38 на 28.03.2023
Мирела Николова

През миналата седмица Тейлър Фриц не успя да си защити титлата от Мастърса в Индиън Уелс, но по всичко личи, че този неуспех не е оказал никакво влияние върху него, тъй като на тазседмичния турнир в Маями американецът демонстрира повече от убедителна игра и успя да си резервира място в четвъртфиналите без загубен сет по пътя. Днес той изцяло надигра световния №8 Холгер Руне, съумявайки да затвори мача за категоричното 6:3 6:4, като така си гарантира сблъсък срещу един измежду Карлос Алкарас и Томи Пол в битка за място в полуфиналната фаза.

Двубоят стартира с проблеми за двамата състезатели на линията за начален удар и още преди първата почивка станахме свидетели на размяна на пробиви. Впоследствие представителят на домакините повиши успеваемостта си на сервис и скоропостижно успяваше да приключи точката в своя полза, без да дава шансове на противника да достигне до брейкболи. От своя страна, младият датчанин бе далеч от най-високото си равнище и неточностите от неговата ракета изобилстваха, което позволи на Фриц да реализира късен брейк за 5:3, предопределил изхода на дебютния сет в негова полза.

Ситуацията на корта остана непроменена и във втората част, тъй като скандинавецът продължи да бъде крайно колеблив в изявите си, което доведе и до пробив в актива на американеца още на старта на сета. Световният №10 изигра един от най-убедителните си сервис геймове, за да консолидира преднината си, след което с всяка следваща минута нивото му на игра се повишаваше все повече и в хода на целия втори сет той не бе изправен пред нито една опасност от пробив и след точно час и 26 минути подпечата мястото си в четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на двама топ 10 играчи: Фриц нанесе нова болезнена загуба на Руне и е 1/4-финалист Мирела Николова
Теми:  
atp | маями | Обзори | тейлър фриц | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook