В битка на финалисти от Шлема: Беретини подчини Рууд и класира Италия за финала в Бризбейн!

от в 03:24 на 03.01.2023
Мартин Петков

Чисто новата отборна смесена надпревара United Cup, която откри сезон 2023 в тениса, е в разгара си и през днешния ден предстои да научим имената на всички държави, които ще спечелят своите потоци, класирайки се за следващия етап в състезанието. Един от фаворитите за трофея в лицето на Италия, чиито водачи са първата и втората ракети при мъжете Матео Беретини и Лоренцо Музети, стартира участието си в турнира с наглед лесен успех над Бразилия, който беше последван от аванс с 2:0 срещу селекцията на Норвегия след изиграването на мачовете от първия ден на съревнованието между тимовете от група "Е".

В откриващата среща на заключителните битки между двете страни на корта в Pat Rafter Arena трябваше да излязат двамата топ състезатели за своите нации, а именно Матео Беретини и Каспър Рууд. Италианецът, който още преди година загатна, че се чувства уверен в себе си на австралийската бърза настилка и достигна полуфиналите на АО, днес ни предложи отлично показно на добрата форма, в която се намира, и подпечата победата за родината си след двусетов успех над световния номер 3 - 6:4 6:4. По този начин "Скуадра адзура" се класира за финалния сблъсък в град Бризбейн, като по-късно в хода на деня ще научи коя измежду селекциите на Швейцария и Полша, които са при резултат 1:1, ще срещне за място на полуфиналите в турнира.

Двубоят стартира с пълна доминация от сервиращите, които си осигуряваха нужното предимство от начален удар и необезпокоявано завършваха разиграването в своя полза още при последвалия си контакт с топката. С достигането на пословичния седми гейм в частта, то световният номер 16 допусна известни колебания при взимането на решение в своите атаки и грешките от ракетата му не закъсняха. Тогава обаче страхотна серия от сервис помогна на Беретини да запази подаването си, като броени минути по-късно станахме свидетели на спад и при финалиста от US Open, който обаче нямаше съдбата на противника си, за да видим решителен пробив в актива на италианеца, донесъл му откриващия сет на сметката.

Във втората част аналогията на събитията в големи периоди се припокриваше с видяното до момента, при което подаващите властваха, а геймовете в банките им се множаха неспирно. Всичко това ни отведе отново до втората половина на сета, когато първият сервис на Рууд своебразно го "изостави" и норвежецът се превърна в лесна плячка за агресивния стил на бившия подгласник от Уимбълдън, който проби чрез поредния си уинър от форхенд страната и задържа аванса си до края на срещата, поздравявайки се с успеха над третата ракета на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В битка на финалисти от Шлема: Беретини подчини Рууд и класира Италия за финала в Бризбейн! Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | италия | каспър рууд | матео беретини | норвегия

Коментари





Следвайте ни в Facebook