В битка на поколенията в Доха: Меншик надви и Монфис и се класира за първи финал на ниво ATP!

от в 21:15 на 23.02.2024
Елеонора Александрова

Детето чудо на чешкия тенис, Якуб Меншик, продължава да изумява света на тениса. След победата си над Рубльов, която му бе първа над представител в топ 5, световният номер 116 имаше нелеката задача да се изправи срещу 19 години по-големия от него Гаел Монфис. И двамата показаха достойнства по време на срещата, ала Меншик показа по-здрави нерви и победи именития си съперник с 6:4, 1:6, 6:3. На финала ще срещне Карен Хачанов, който по-рано победи Алексей Попирин със 7:6(12), 6:2.

Бившият номер 6 започна обещаващо, като още във втория гейм имаше възможност за пробив. Въпреки това, по-неопитният му опонент не допусна това да се случи в хода на целия сет, като при 2:2 спечели подаване от началния удар на противника му и си осигури преднина. Така тийнейджърът спечели първия сет с 6:4.

Втората част на двубоя бе коренно различен. Още в самото начало вдъхновеният Монфис поведе с 3:0, като след това вдигна темпото си на игра и не остави шанс на чеха, като допусна само един подаване и така "Ла Монф" изравни сетовете.

Последният сет бе истинска игра на нерви. Първите минути бяха силни за Меншик, като той реализира ранен пробив, ала ветеранът изравни геймовете при 2:1. Точно когато изглеждаше, че е вероятно двубоят да приключи с тайбрек, при 4:3 тийнейджърът отново пое контрола, което се оказа фатално за неговия противник и така младостта надви над опита. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на поколенията в Доха: Меншик надви и Монфис и се класира за първи финал на ниво ATP! Елеонора Александрова
Теми:  
якуб меншик

Коментари





Следвайте ни в Facebook