В битка на последните двама шампиони от ИУ: Алкарас срази Фриц и крачи към нов трофей в Маями

от в 03:24 на 31.03.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас не спира да блести от стъпването си на американска земя насам и успя да осъществи една от големите си цели за новия сезон, след като изнесе изключителен турнир на Мастърса в Индиън Уелс, когато триумфира с титлата и поднови статута си на световен номер едно. Работата за 19-годишния испанец в САЩ обаче не се ограничаваше само с това и единственият вариант за него да остане на върха в класацията на АТР, минава през това да защити трофея си на надпреварата от същия ранг в Маями, където преди 12 месеца изпревари времето си и грабна отличието.

Тийнейджърът от своя страна следва стъпките по пътя към короната във Флорида повече от отлично и с всяко свое следващо излизане на корта успява да покачва равнището си, като в хода на днешния ден изигра безспорно най-добрия си мач от тазгодишната си кампания в Маями и надви Тейлър Фриц в дебютния за съперничеството им сблъсък - 6:4 6:2. С победата си Карлитос, който е в преследване на рекорда да стане най-младият тенисист в историята, спечелил "Слънчевия Дубъл" в една календарна година, се класира за полуфиналите в състезанието, като вече се намира в серия от 10 поредни успеха без загубен сет и в спор за място на финала ще срещне Яник Синер, когото повали в същата фаза на турнира в Индиън Уелс.

Още от самото начало на двубоя световният номер едно даде ясно да се разбере, че той ще задава темпото при разиграванията от основната линия, при които постепенно покачваше скоростта на ударите си и това, придружено от вездесъщата му игра в защита, беше гаранция за успех, като той поведе с пробив аванс. Американецът на свой ред не остана безучастен към случващото се и скоропостижно достигна на два пъти брейкбол, ала именно в тези моменти Алкарас засвидетелства безспорния си талант, като изпълни блестящи деми волета, за да заличи шансовете пред местния любимец, поддържайки преднината си в резултата. Оттам насетне талантливият испанец вдигна оборотите в миговете си на начален удар, като дори реализира ас на втори сервис и нямаше каквито и да било пропуски в представянето си, с което необезпокоявано сложи точка на спора в откриващия сет.

Стартът на втората част изцяло принадлежеше на тийнейджъра, който наложи волята си над световния номер 10 и с поредица от впечатляващи отигравания от дъното на корта, превърнали се в уинъри, потегли с пробив на сметката си. Висококачествената продукция на защитаващия шампион нито за момент не позволи на Фриц да се доближи до възстановяване на паритета, като дори носителят на трофея от US Open стана още по-настоятелен в при размените от основната линия, където доминираше безрезервно и след две двойни грешки на противника си, съумя да дублира своето предимство в резултата, подпечатвайки победата си, дошла за точно 78 минути на корта, и мястото си във финалната четворка на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на последните двама шампиони от ИУ: Алкарас срази Фриц и крачи към нов трофей в Маями Мартин Петков
Теми:  
atp | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | маями | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook