В битката на сервисите: Креси се справи с Иснър и ще спори с Бублик за трофея

от в 06:37 на 17.07.2022
Калоян Соколов

Надпреварата в Нюпорт слага точка на тревния сезон, а самият град е много специален за историята на спорта, тъй като там се намира "Залата на славата" в тениса. Тазгодишното издание на турнира досега протича повече от интересно, като финалът ще протипостави двама играчи, които определено излизат извън стандартните рамки, а именно Максим Креси и Александър Бублик.

Креси спечели американското дерби с четирикратния шампион Джон Иснър, в което изненадващо не станахме свидетели на нито един тайбрек. Всички очакваха да няма почти никакви проби, имайки предвид по какъв начин са способни да сервират обичайно местните представители, ала тези прогнози не се оправдаха и по-нискоранкираният играч съумя да отмъкне на цели три пъти съперниковия начален удар, за да се наложи с крайното 6:2 4:6 6:3 и така ще търси спечелването на първия си трофей в ATP Тура.

Четвъртият поставен на остави никакви шансове на гиганта в откриващата част, печелейки половината от разиграните точки в подаванията на Иснър и закономерно го проби на два пъти. Бившият представител на топ 10 се мобилизира и намери начин да изравни общия резултат, само че допусна фрапанта грешка от смач в решителната част, която му коства успеха в двубоя.

Александър Бублик пък в миналото е споделял, че иска всяка седмица турнирите да се провеждат в Нюпорт и можем нагледно да разберем защо казахстанецът обича толкова много да се извява в този град. Шампионът от Монпелие изнесе изключително силен мач срещу сензацията от Уимбълдън - Джейсън Кублер. Световният  номер 102 за пръв път играеше на полуфинал в АTP Тура, но нямаше възможност дълго да се наслаждава на момента, защото бившият финалист се нуждаеше само от час, докато надделее с убедителното 6:3 6:2, пласирайки цели 15 аса по пътя към своята победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битката на сервисите: Креси се справи с Иснър и ще спори с Бублик за трофея Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | максим креси | нюпорт | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook