В битката на тийнейджърките: Гоф спря похода на 16-годишната Андреева и е на 1/8-финал в Париж

от в 17:24 на 03.06.2023
Мартин Петков

Гвоздеят в програмата на Ролан Гарос при дамите през днешния ден безспорно беше тийнейджърският сблъсък между актуалната вицешампионка Коко Гоф и 16-годишното дете чудо Мира Андреева. Двете представителки на следващата генерация в тениса пък напълно оправдаха очакванията към съревнованието си и предложиха на зрителите битка, продължила 2 часа и 3 минути на корта, преди 19-годишната американка да се възползва от многократно по-големия си опит в WTA Тура, за да сътвори пълен по пътя към победата - 6:7(5) 6:1 6:1. По този начин световната номер 6 продължава напред към осминафиналната фаза, където ще срещне една измежду Анна Каролина Шмиедлова и сънародничката си Кейла Дей.

На старта на двубоя двете млади звезди заложиха на основните си оръжия при размените от основната линия, като Гоф първа се пропука с поредица от непредизвикани грешки и инкасира ранен пробив. Реакцията на случващото се от страна на миналогодишната финалистка беше повече от добра и тя демонстрира изключителния си бекхенд, за да осъществи рибрейк, с което серията от силни моменти за посрещачите продължи и видяхме още четири пробива в следващите пет гейма.

Същевременно Коко дори в даден момент беше взела инициативата на собствена страна, като разполагаше с шанс да подава за спечелването на сета, ала се пречупи под напрежението и рускинята на свой ред не сбърка в близост до мрежата, за да оцелее, с което закономерно ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него по-високоранкираната тенисистка първа се сдоби с предимство от минибрейк, ала оттам насетне неточностите от нейната ракета зачестиха, при което квалификантката излезе напред в резултата и нито за секунда не изпусна водачеството си, правейки първата крачка по пътя към победата.

Още с настъпването на втората част Коко получи напътствия от неофициалния си треньор Патрик Муратоглу, в чиято академия често се подготвя за турнирите си, като съветите на специалиста помогнаха на шестата поставена да придобие пълен контрол в размените от основната линия. Завишеното количество мощ, което генерираше американската тийнейджърка в ударите си, се оказа непосилна за справяне задача за световната номер 143, която единствено съумя да се разпише в резултата, преди устремената към осъществяване на пълен обрат Коко да възстанови равенството в отделните части.

В началото на решителния пети сет Андреева с действията си демонстрира, че не е готова да се предаде без битка и пласира неколкократно изключително попадения от своя обратен удар, за да отрази два брейкбола в дебютното си подаване, с което спря серията на шестата поставена. Въпреки това, то актуалната вицешампионка в състезанието по никакъв начин не загуби от ритъма си и остана в подем, за да може под знака на изпълнената си с уинъри игра да спечели следващите шест гейма в сета, превърнал се в огледален на втория, с което узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битката на тийнейджърките: Гоф спря похода на 16-годишната Андреева и е на 1/8-финал в Париж Мартин Петков
Теми:  
wta | кори гоф | мира андреева | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook