В дерби на доскорошни топ 10 играчи: Алиасим обърна Беретини за първа АТР победа от май месец

от в 22:51 на 14.08.2023
Мирела Николова

Феликс Оже-Алиасим сложи край на черната си серия от пет поредни поражения в официални надпревари, след като на старта в Синсинати осъществи обрат над друг доскорошен топ 10 играч в лицето на Матео Беретини. Канадецът се нуждаеше от 2 часа и 20 минути игра, за да сломи съпротивата на световния №38 и да оформи крайното 4:6 6:2 6:3, като по този начин си гарантира място във втория етап, където го очаква двубой срещу Адриан Манарино.

В началните минути от срещата предимството бе на страната на италианеца, който успяваше да извлече максималното от началния си удар, като същевременно можеше да разчита и на мълниеносния си форхенд. Не такава обаче бе ситуацията при Алиасим, тъй като той дълго време не можеше да намери оптималния си ритъм на игра и неточностите му изобилстваха. Логичното се случи и в средата на сета Беретини реализира брейк, след който поведе с 4:2 и скоро записа откриващата част срещу своето име.

С настъпването на втория сет обаче съотношението на силите значително се промени, защото канадецът максимално изчисти играта си от грешки и все по-често именно той бе играчът, който задаваше темпото в разиграванията. Същевременно Беретини не можеше да разчита на едно от основните си оръжия, тъй като по-голямата част от форхендите му се спираха в мрежата и инициативата бе изцяло предадена на Алиасим. Възползвайки се от спада в представянето на опонента, световният №14 осъществи пробив за 4:1, а след втори брейк в самия край доведе развръзката на мача до трета решителна част.

Финалният сет започна напълно равностойно с доминация на сервиращите, но в средата му Беретини загуби първия си сервис и Алиасим незабавно се възползва. Със серия от плоски удари, пласирани в близост до линиите, канадецът успя да извади непоставения състезател от комфортната му зона и благодарение на отличния си форхенд нанесе пробив, който безпроблемно затвърди за 5:2. Сервирайки за крайната победа, поставеният под №12 бе непоколебим и без да загуби нито точка, подпечата успеха си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В дерби на доскорошни топ 10 играчи: Алиасим обърна Беретини за първа АТР победа от май месец Мирела Николова
Теми:  
atp | матео беретини | Обзори | синсинати | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook