В домакински сблъсък: Световният №61 подчини сензацията на турнира и оформи топ 4 в Ротердам

от в 00:08 на 18.02.2023
Мартин Петков

Изключително силната АТР 500 надпревара в Ротердам през настоящата седмица ни предостави множество нови лица на голямата сцена в тениса и докато мнозина очакваха в четвъртфиналната фаза на състезанието да наблюдават представители на челната десетка в ранглистата, то последният двубой за място на полуфиналите противопостави местните любимци, участващи посредством "уайлд кард", Талон Хрийкспор (№61) и Хайс Броуер (№160). Нидерландското дерби помежду им протече изцяло под контрола на по-високоранкирания състезател, който не остави шансове на сънародника си и се поздрави с победата - 6:4 6:4. С този си триумф световният номер 61, който от понеделник ще дебютира в топ 40 на класацията на АТР, оформя финалната четворка в Ротердам и в спор за място в мача за отличието ще срещне Яник Синер.

Още в самото начало на двубоя Броуер се възползва от факта, че е левичар и докато сънародникът му се нагоди към условията на корта, то дебютният брейкбол за мача беше факт. Хрийкспор, който по-рано през сезона завоюва дебютната си титла на ниво АТР в Пуна, обаче далеч не се трогна от силния старт на противника си и влезе в серия от печеливши отигравания, която му донесе пробив в актива. Впоследствие по-високоранкираният нидерландец остана хладнокръвен, за да отрази две възможности за рибрейк, като оттам насетне нямаше никакви затруднения на собствено подаване и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част двамата състезатели, получи "уайлд кард" за участие в турнира, изглеждаха напълно равностойно помежду си, преди световният номер 61 да покачи оборотите в играта си, при което Броуер капитулира и подаването му беше причислено в актива на неговия сънародник. Спечеленото предимство от Хрийкспор му донесе допълнителна увереност в ударите и той беше безупречен във всяко едно отношение до края на срещата, слагайки точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В домакински сблъсък: Световният №61 подчини сензацията на турнира и оформи топ 4 в Ротердам Мартин Петков
Теми:  
atp | гийс броуер | ротердам | талон грийкспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook