В името на по-пълноценен живот след спорта: Бекер посъветва Надал да се откаже от тениса

от в 13:25 на 27.05.2023
Калоян Соколов

Тазгодишният Ролан Гарос ще понесе огромна липса, защото Рафаел Надал обяви, че все още не е готов за игра и няма да участва на надпреварата в Париж. 14-кратният шампион в състезанието продължава да се бори с контузията в областта на псоаса, която получи на тазгодишния Аустрелиън Оупън и разкри как вероятно следващата година ще е неговата последна в професионалния тенис. Борис Бекер обаче се притеснява, че Матадора само би си навредил, ако се опита да се завърне обратно в Тура и е по-добре за него да се откаже окончателно от професионалния спорт:

"Тенис кариерата беше важен и дълъг период от моето съществуване, но животът след това е още по-дълъг и важен. Предполагам, че Рафа би искал за в бъдеще да бъде на корта заедно със своя син, а защо не и да играят футбол заедно. За него това обаче може да се окаже доста трудна задача от физическо естество. Видно е, че той страда много през последната година и е редно да се запита дали не е време да каже "край".

Ние спортистите причиняваме ужасно пренатоварване на телата си. През годините имах няколко операции и сега далеч не съм толкова мобилен. Не пожелавам това на Надал и никой друг професионален атлет. Да, главата е още млада и сърцето гори, но може ли тялото да издържи на всичко това? В такъв момент е хубаво да бъдеш заобиколен от честни хора, които да ти кажат "Рафа ти спечели Ролан Гарос 14 пъти. Това е историческо постижение. Сега е добър момент да спреш" - коментира германецът

В крайна сметка, то решението е изцяло на Надал. Той каза, че просто не иска да завърши кариерата си с пресконференция, а на корта и аз напълно го разбирам. Надявам се, че действително ще може да го направи" - завърши изявлението на бившия номер едно пред Евроспорт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В името на по-пълноценен живот след спорта: Бекер посъветва Надал да се откаже от тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | борис бекер | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook