В името на родината: Още един бивш украински тенисист се включва във войната срещу Русия

от в 10:39 на 17.03.2022
Владислав Риждов

Въпреки че изминаха няколко седмици от нейното начало, войната между Русия и Украйна продължава да бъде централна тема в целия свят, а броят на невинните жертви не спира да расте. Вражеските действия между двете страни не подминаха и света на спорта, в частност тениса. След Сергей Стаховски, който се записа сред резервите в украинската армия и получи голяма подкрепа от своите колеги, днес стана ясно, че друг бивш елитен тенисист също ще замени ракетата с пушка и ще излезе на фронтовата линия в Киев.

Става въпрос за Александър Долгополов, който е бивш номер 13 в световната ранглиста и трикратен шампион от надпревари на АТР. 33-годишният украинец сложи край на кариерата си през май 2021-а, след като премина през редица контузии, които го възпрепятстваха през последните години, а сега е решен да се включи в борбата за защита на родината си. Това сподели самият той в своя Twitter профил, където публикува снимка на бойната си екипировка, придружена с текст: "Преди бяха ракети и кордажи, а сега това".

Долгополов също така сподели, че е тренирал стрелба и е преминал през обучение с оръжие заедно с бивш войник от Украйна, преди да замине за родината си: Здравей, Киев, върнах се, за да помогна с каквото мога и да защитя нашия дом. Няма да бъда като Рамбо след седмица, но се чувствам доста комфортно с оръжието. Това е моят дом и ние ще го браним с всички хора, които са останали". - написа още бившият тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В името на родината: Още един бивш украински тенисист се включва във войната срещу Русия Владислав Риждов
Теми:  
александър долгополов | атп | любопитно | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook