В истинска епика: Рууд надви Монфис за място сред най-добрите 8 в Индиън Уелс!

от в 22:48 на 13.03.2024
Елеонора Александрова

Бившият номер 2, Каспър Рууд, демонстрира посредствена, за своите стандарти, форма през изминалата година, която бе причината да напусне топ 10. Началото на 2024-та обаче бе обещаващо за норвежеца, като в 18-те си мачове досега е допуснал само 3 поражения. Представянето му в тазгодишното издание на Индиън Уелс е едно най-силните откъм резултати за сканавеца на ниво Мастърс като днес се класира за четвъртфинал, след оспорван сблъсък срещу Гаел Монфис с резултат 3:6, 7:6(3), 6:4.

Срещата започна с равностойни подавания, като до шестия гейм и двамата нямаха възможности за обрат. Чак при 3:2 видяхме първата възможност за пробив, от която ветеранът веднага се възползва и без много драма пое контрола в сета. Играта на французина се вдигна драстично и предлагайки ни немалко уинъри, успя да задържи преднината си, като така бившият номер 6 поведе с 6:4.

Вторият сет бе силен и за двамата от гледна точка на сервис играта им. В петия гейм Монфис имаше брейкпойнт пред себе си, както и в осмия, ала за Рууд, ала нито един от тях не се възползва от него и по този начин се стигна до тайбрек. Още в самото начало скандинавецът поведе с 2 точки, което му осигури солидна преднина. Норвежецът успя да поддържа темпото си и да спечели дългия гейм със 7:3, както и да остане в играта.

Началото на последната част ни предложи истинска интрига. Още във втория гейм Ла Монф бе близо до това да поведе с пробив, но в по-високо ранкираният опонент не му позволи. За сметка на това в следващото подаване Рууд бе този, който успя да поеме контрола в сета. Въпреки това, бившият номер 6 не бе готов да се предаде и още в следващия гейм от сервиса на опонента си имаше брейкпойнт пред себе си, ала младостта и енергията на трикратния "мейджър" финалист му позволиха да удържи на силната атака на французина. Поддържайки преднината си до самия край, Рууд спечели и последния сет с 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В истинска епика: Рууд надви Монфис за място сред най-добрите 8 в Индиън Уелс! Елеонора Александрова
Теми:  
каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook