В италианско дерби: Синер не остави шансове на световния №39 и крачи напред в Ню Йорк!

от в 20:19 на 31.08.2023
Мартин Петков

Яник Синер продължава да впечатлява с представянето си на тазгодишния US Open и след като на старта загуби едва пет гейма, то той днес подпечата класирането си за третия кръг. Италианецът, който съвсем наскоро триумфира с дебютния си Мастърс 1000 трофей, извървявайки пътя до отличието в Торонто, не срещна никакви затруднения в мача си срещу своя сънародник и добър приятел Лоренцо Сонего, когото надви в последователни сетове след 2 часа и 6 минути - 6:4 6:2 6:4. Така световният номер 6 заслужи мястото си в третия етап на турнира, където му предстои да се изправи срещу един измежду 30-ия поставен Томас Мартин Етчевери и бившия шампион в Ню Йорк Стан Вавринка.

Началото на двубоя се оказа изпълнено с оптимизъм за шампиона в Торонто, който подхождаше крайно агресивно в моментите си на ретур, като взимаше рано топката и това му донесе контрол върху събитията на корта, при което той се оттегли с пробив аванс на първата почивка. Оттам насетне началните удари на двамата италианци се превърнаха в определящият фактор за случващото се и предвид факта че Синер нито за миг не допусна авансът му да бъде застрашен, записа откриващия сет на сметката си.

Развитието на втората част бе до голяма степен аналогично на това от първата, след като шестият поставен заигра видимо най-добрия си тенис и реализираше завиден брой печеливши удари, извели го до ранен брейк. Същевременно световният номер 39 нямаше особено с какво да затрудни своя именит сънародник, като единствено на моменти поддържаше нужната ефикасност на собствен сервис, преди нивото му рязко да спадне и фаворитът дублира преднината си в отделните части.

Създалата се тенденция шестият поставен да пробива още преди първата почивка за сета остана на дневен ред и на старта на третата част, когато той осуети опитите на сънародника си да е агресивен и с контра действия отмъкна подаването му. Впоследствие Синер насочи изцяло вниманието си върху представянето си на начален удар и без да допусне каквито и да било колебания, сложи точка на спора в италианското дерби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В италианско дерби: Синер не остави шансове на световния №39 и крачи напред в Ню Йорк! Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | лоренцо сонего | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook