В италианското дерби: Безпогрешен Музети подчини Беретини и вдигна трофея в Неапол!

от в 18:27 на 23.10.2022
Мирела Николова

Турнирът в Неапол не премина никак гладко, имайки предвид множеството оплаквания на играчите от условията и настилката, на която трябваше да бъде проведена надпреварата. Въпреки това обаче домакинската публика едва ли би могла да бъде недоволна от стечението на събитията, тъй като в сблъсъка за титлата взеха участие двама италиански представители в лицето на Матео Беретини и Лоренцо Музети. Двамата сътвориха зрелищен двубой, изпълнен с красиви отигравания, но в крайна сметка Музети се оказа по-добрият и заслужено триумфира след 7:6(5) 6:2, вдигайки втора титла в кариерата си.

От началото на срещата ставахме свидетели на редица първокласни разигравания, в които двамата финалисти често опитваха смяна на посоката с цел предизвикване на грешка от противниковата страна. В играта на Беретини липсваше характерната за него агресия, което позволяваше на Музети да диктува темпото в разиграванията. Така младокът достигна до общо шест възможности за пробив в хода на сета, но именно тогава сервисът на миналогодишния финалист от Уимбълдън му се притече на помощ и опасностите бяха избегнати. Развръзката на този толкова равностоен сет логично дойде в тайбрек, където един-единствен минибрейк наклони везните в полза на Музети, който не се поколеба и се възползва от шанса си, затваряйки откриващата част в своя полза.

Загубата на предходния сет даде своето отражение върху увереността на римлянина в първите минути на втората част, където колебанията в играта му доведоха до пробив още на старта за 20-годишния му съперник. Въпреки обстоятелствата Беретини продължи да търси начини да се завърне в мача, ала Музети го надиграваше по всеки един показател и съвсем скоро младокът дублира аванса си от брейк, след което бе само въпрос на време да доведе нещата до успешен за себе си завършек. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В италианското дерби: Безпогрешен Музети подчини Беретини и вдигна трофея в Неапол! Мирела Николова
Теми:  
atp | лоренцо музети | матео беретини | неапол | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook