В мач без нито един пробив: Алиасим надви Гаске и ще спори за титлата в Антверп!

от в 22:16 на 22.10.2022
Мирела Николова

През настоящата седмица Ришар Гаске напомни за най-добрите си дни на корта и намери място в полуфиналите на АТР 250 надпреварата в Антверпен, но печелившата му серия намери своя край на крачка от финала, след като световният №10 Феликс Оже-Алиасим успя да преодолее съпротивата на френския ветеран след два тайбрека и краен резултат 7:6(2) 7:6(3). По този начин канадецът си гарантира участие на 12-и финал, като през утрешния ден му предстои да излезе срещу Себастиан Корда в търсене на трета титла през сезона и в кариерата.

В дебютния сет началният удар на всеки от двамата състезатели бе на висота и им помагаше да взимат преимущество в последвалото разиграване. Благодарение на стабилните си изяви от основната линия и отлично построените акции двамата не позволиха на съперника дори да достигне до възможност за пробив и така изходът на частта бе решен в тайбрек, където недостатъчната дълбочина в ударите на ветерана даде шанс на Оже-Алиасим да установи пълна доминация и да прибави откриващия сет към своята сметка.

Втората част продължи да бъде също толкова равностойна, тъй като високото ниво на игра се запази и отново непредизвиканите неточности напълно бяха отстъпили място на печелившите удари. В края на сета младокът постави под напрежение противниковото подаване, но до пробив така и не се стигна, поради което дойде ред на втори пореден тайбрек. Сценарият от предходния сет се повтори, тъй като отново Гаске позволи нервното напрежение да вземе връх, а 10-ият в света не пропусна да се възползва от колебанията на опонента си и съвсем скоро можеше да вдигне победоносно ръце.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач без нито един пробив: Алиасим надви Гаске и ще спори за титлата в Антверп! Мирела Николова
Теми:  
atp | антверпен | Обзори | ришар гаске | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook