В мач между клей "любители": Медведев се справи с Бублик и записа нов личен връх в Мадрид

от в 13:49 на 30.04.2024
Елеонора Александрова

Двубоят между Даниил Медведев и Александър Бублик бе един от най-дългоочакваните мачове на деня. Двамата, известни с емблематичните си характери и с омразата си към клея не ни лишиха от очакваното шоу, ала победител излезе Даниил Медведев, надвивайки световния номер 18 със 7:6(3), 6:4 и се класира за своя първи 1/4 финал в Мадрид, като в следващия кръг би могъл да оформи суперсблъсък с Рафаел Надал.

Срещата започна равностойно и за двамата тенисисти. Докато Бублик разчиташе предимно на сервиса си и на играта около мрежата то Медведев играеше от всички краища на корта.

Първият пробив се случи при 2:2, като в този момент изглеждаше, че представителят на Казахстан е готов да поеме контрола в сета, стига да запази темпото си на играе. Световният номер 4 обаче бе на друго мнение и още в следващия гейм успешно изравни резултата. Следваха минути на добре балансирана игра от двете страни и така първата част се стигна до тайбрек. В дългия гейм по-високо ранкираният тенисист наложи пълна доминация над Бублик, печелейки първите 5 точки. Макар и след това казахът да бе вдигнал темпото си, играта на бившия номер 1 бе достатъчно солидна, за да запази преднината си и да спечели тайбрека със 7:3.

Втората част започна по мечтан начин за Медведев. Изгубилият мотивация от загубения сет Бублик започваше да допуска неточности, което позволи на руснака да реализира две поредни пробива. Точно при 5:1 обаче 18-тият в света започна да играе по-освободено, което му помогна да разкрие целия си арсенал от удари. Това сериозно затрудни по-високо ранкирания тенисист и обратът изглеждаше близо, ала Медведев показа достатъчно здрави нерви, за да затвори мача с 6:4 във втория сет. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач между клей "любители": Медведев се справи с Бублик и записа нов личен връх в Мадрид Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър бублик | даниил медведев | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook