В мач, приключил в 2 през нощта: Азаренка надви сензацията на турнира и е 1/4-финалистка!

от в 17:10 на 22.01.2023
Мирела Николова

 

Аустрелиън Оупън без съмнение е най-успешният турнир от Големия шлем за Виктория Азаренка, която е триумфирала в Мелбърн в две последователни години - 2012-а и 2013-а. През последните сезони обаче беларуската така и не успяваше да се доближи до играта, извела я до споменатите трофеи, и от 7 години насам не бе достигала до четвъртфиналите. Днес обаче тя успя да сложи край на негативната си серия, надделявайки над световната №87 Лин Жу след оспорвана битка, продължила 2 часа и 42 минути и завършила в 2 през нощта. Азаренка осъществи обрат с 4:6 6:1 6:4 и продължи към фазата на най-добрите осем, където я очаква сблъсък със световната №3 Джесика Пегула.

Още от самото начало на двубоя битката между двете състезателки бе много оспорвана, като продължителните геймове се превърнаха в изключително често срещано явление. Играта на Азаренка бе крайно непостоянна, като от нейната ракета се редуваха уинър и непредизвикана грешка. От своя страна, китайката не пропускаше възможност да ускори топката и да потърси завършващ удар, като именно този неин агресивен подход я изведе до пробив в седмия гейм, оказал се решителен и за изхода на дебютния сет.

Втората част обаче пое в напълно различна посока, тъй като беларуската състезателка бе решена да търси обрат и от първите минути наложи своята доминация. Нейните мощни удари често ставаха причина за пропуски от страна на азиатката, която изостана с пасив от 0:5, откъдето връщане назад в сета за нея не съществуваше.

Битката в заключителната част бе изключително ожесточена, като във всеки един от първите шест гейма станахме свидетели на пробиви. В крайна сметка обаче по-стабилната от двете в решителните мигове бе двукратната шампионка в турнира, която реализира късен пробив за 5:4 и гейм по-късно вдигна триумфално ръце.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач, приключил в 2 през нощта: Азаренка надви сензацията на турнира и е 1/4-финалистка! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | виктория азаренка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook