В мач, продължил 3 дни: Беретини взе реванш от Сонего и записа първа победа от април насам!

от в 17:05 на 06.07.2023
Мартин Петков

Матео Беретини се завърна обратно на победния път, след като стартира успешно кампанията си на тазгодишния Уимбълдън. Италианецът, който е бивш финалист в турнира, бива измъчван сериозни от контузии в последните месеци, но въпреки това видимо е намерил оптималния си ритъм на корта и взе реванш от своя сънародник Лоренцо Сонего за поражението си в Щутгарт, когато спечели едва три гейма, след като го повали в 3-дневната им битка на "свещената трева" - 6:7(5) 6:3 7:6(7) 6:3.

По този начин световният номер 38 се класира за втория кръг в All England Club, където обаче далеч не му предстои леко изпитание, след като го очаква среща с 15-ия поставен Алекс де Минор.

Откриващата част на двубоя, изиграла се във вторник, не ни предложи особено интригуващи моменти, предвид факта че началният удар функционираше на високо равнище за всекиго от двамата италианци. Единствената по-интересна ситуация намери място в 11-ия гейм, когато бившият финалист достигна дебютните два брейкбола за мача, ала Сонего остана хладнокръвен под напрежение и чрез печеливши комбинации предизвика изиграването на тайбрек, в който навакса пасив от 1:3 точки, за да запише откриващия сет на сметката си.

В този момент станахме свидетели на първата дъждовна пауза на тазгодишния Уимбълдън, която забави доиграването на срещата с над 24 часа и битката бе подновена едва в сряда вечерта, когато обаче общата картина от видяното досега се запази и сервиращите имаха господството. Сериозно впечатление обаче правеше и подобрението на Беретини по отношение на бройката уинъри, като именно любимият форхенд на доскорошния представител на топ 30 заработи на обичайното си ниво и по-високоранкираният италианец реализира пробив в деветия гейм, за да поднови равенството в отделните сетове.

Третата част пък представляваше абсолютно пиршество за любителите на мощните сервиси, след като в рамките на целия сет не видяхме нито един брейкбол и логичният изход на ситуацията бе тайбрек. В него двамата през цялото време вървяха ръка за ръка в резултата, при което всеки от тях разполагаше с по един сетбол, докато се стигне до равенството от 7:7 точки, но в следващите две разигравания Беретини избра да подходи крайно агресивно и да търси единствено атаката, като решението му се оказа правилно и той спечели изключително важния трети сет, за да излезе за първи път напред в резултата на срещата.

Още със започването на четвъртата част обаче играта отново бе преустановена, след като имаше нередност, свързана с настилката на корта, и необходимото време за нейното отстраняване не бе достатъчно, преди да се спусне мракът над Лондон. Това предизвика доиграването на сблъсъка да се случи през днешния четвъртъчен ден, когато Беретини се чувстваше още по-уверен в своите удари и реализираше завиден брой печеливши отигравания в първия четвърт час, което му донесе пробив на сметката.

Световният номер 42 на свой ред не остана длъжен на именития си сънародник и откликна на предизвикателство, като в заключителния девети гейм дори си осигури брейкбол за заличаване на пасива си, ала в тези моменти бившият вицешампион в надпреварата прибегна към довереното си оръжие в лицето на своя сервис и се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач, продължил 3 дни: Беретини взе реванш от Сонего и записа първа победа от април насам! Мартин Петков
Теми:  
atp | лоренцо сонего | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook