В мач с два "геврека": Квитова сътвори обрат над бивша шампионка от Шлема в Индиън Уелс!

от в 05:06 на 13.03.2023
Мартин Петков

Свикнали сме по традиция WTA Турът да ни предлага множество вълнуващи сблъсъци между едни от най-добрите тенисистки в света, като през днешния ден на WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс станахме свидетели на крайно необикновен мач. Срещата, противопоставяща бившите шампионки от Шлема - Петра Квитова и Йелена Остапенко, имаше развой на събитията, който не се вижда всеки ден, след като латвийката "върза геврек" на левичарката на старта на мача, преди впоследствие двукратната носителка на трофея от Уимбълдън да отговори досущ подобно на противничката си, за да я надвие в закономерен решителен сет - 0:6 6:0 6:4. С успеха си чехкинята и световна номер 15 се класира за осминафиналите, където ще се изправи срещу една от фаворитките за титлата Джесика Пегула.

Началото на двубоя беше свръхзвуково за Остапенко, която още от първата точка успя да наложи волята си и чрез мощния си форхенд задаваше темпото на игра, което ѝ позволи да поведе с ранен пробив. Оттам насетне световната номер 25 доразви преднината си, като осъществи още два брейка и записа дебютния сет на сметката си, при това без да загуби нито гейм.

Отговорът на Квитова пък беше повече от красноречив, след като с настъпването на втората част ролите изцяло се размениха и във водещата позиция на корта вече беше левичарката, която комфортно ръководеше разиграванията и на бърза ръка се откъсна напред в резултата с пробив. Осигурила си комфортен аванс в резултата, чехкинята на практика върна жеста на бившата шампионка от Ролан Гарос и ѝ "върза геврек", за да изравни резултата в отделните сетове.

Стартът на решителната трета част пък ни предложи поредните моменти на доминация от страна на световната номер 15, чиято серия в даден момент достигна десет поредни спечелени гейма и тя имаше завидна преднина от 4:0 в своя полза. Тогава настъпи и спадът в представянето на двукратната шампионка от Уимбълдън, която позволи целият ѝ аванс да бъде заличен от латвийката, при което паритетът възцари, но само за да видим поредния пробив от страна на Квитова, която броени минути по-късно сложи точка на спора в този крайно необикновен двубой, завършил с нейна победа след близо два часа на корта и цели два "геврека" в хода на съревнованието


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач с два "геврека": Квитова сътвори обрат над бивша шампионка от Шлема в Индиън Уелс! Мартин Петков
Теми:  
wta | индиън уелс | йелена остапенко | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook