В мача на първия кръг при дамите: Кенин не остави шансове на бивша шампионка от Шлема

от в 06:43 на 10.03.2023
Мартин Петков

Жребият за WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс ни предложи повече от любопитен сблъсък на старта в състезанието, в който американски дуел помежду си влязоха бившите шампионки от Шлема - София Кенин и Слоун Стивънс, всяка от които към момента се намира далеч от най-добрите си дни на корта. Въпреки това, в съревнованието им носителката на трофея от Аустрелиън Оупън 2020, която получи "уайлд кард" за участие, бивайки ранкирана под номер 170 към момента, изигра отличен мач и се наложи над сънародничката си за час и 22 минути на корта - 6:4 6:1. С успеха си Кенин продължава напред към втория етап в пустинния град, където ще има тежкото изпитание да срещне шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

На старта на двубоя бившата носителка на трофея от US Open постигна известен игрови превес, след като неизменно намираше очертанията на корта при опитите си да атакува и доброто ѝ начало в сблъсъка беше ознаменувано с пробив. Отговорът на световната номер 170 обаче не закъсня и тя отреагира подобаващо с рибрейк, дошъл след четири грешки на по-високоранкираната американка, преди впоследствие сервиращите да установят траен контрол над случващото се. По този начин бяхме отведени до десетия гейм, когато Кенин повиши качеството на ударите си и прие крайно агресивна позиция, навлизайки навътре в корта, с което промененият облик в представянето ѝ даде искания резултат и чрез късен пробив тя записа откриващия сет на сметката си.

Вдъхновената бивша шампионка от Откритото първенство на Австралия играеше на върха на способностите си в първите минути от втората част, което ѝ позволи да направи наглед решаващата крачка по пътя към победата, след като тя проби дебютното подаване на сънародничката и се откъсна напред с комфортен аванс. Оттам насетне Кенин имаше изцяло думата на корта и не допусна преднината ѝ да бъде заплашена от заличаване, като дори успя да я дублира, преди на собствен сервис да подпечата триумфа си в американското дерби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мача на първия кръг при дамите: Кенин не остави шансове на бивша шампионка от Шлема Мартин Петков
Теми:  
wta | индиън уелс | слоун стивънс | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook