В мача на втория кръг при дамите: Гарсия сломи финалистката от US Open 2021 в Мелбърн!

от в 14:35 на 19.01.2023
Мартин Петков

Каролин Гарсия се превърна в безспорната сензация на миналия сезон, след като от позиция в близост до изпадане от първата стотица на света достигна такава фаза в нивото си, че спечели титла на всяка една от трите настилки, но несъмнено най-големите трофеи във визитката ѝ за 2022-ра са тези от WTA-1000 турнира в Синсинати и Финалите на WTA. Достигнала до 4-тото място в ранкинга, французойката поведе една от четвъртините на Откритото първенство на Австралия в ролята на фаворит за спечелването на отличието в Мелбърн.

Каро откри победоносно кампанията си на Зеления континент, като жребият ѝ беше подготвил сериозно препятствие още във втория кръг, изправяйки я срещу финалистката от US Open 2021 - 20-годишната Лейла Фернандес. Сблъсъкът оправда очакванията за зрелище в Rod Laver Arena, но в крайна сметка след близо два часа на корта, Гарсия се оказа по-постоянна в равнището си и заслужи победата - 7:6(1) 7:5. По този начин световната номер 4 се класира за третия етап на състезанието, където ще срещне на пръв поглед непретенциозната Лаура Зигмунд.

Началните минути на опознаване между двете тенисистки отминаха без особено интригуващи ситуации за някоя от двете страни на мрежата, като това ни отведе до средата на сета, когато канадката намери пролуките в играта на съперничката си и реализира първия пробив за мача. Отговорът на шампионката от финалите на WTA обаче беше мълниеносен и тя възстанови паритета броени минути по-късно, като впоследствие неколкократно беше изправена пред угрозата отново да предаде подаването си, но остана хладнокръвна, предизвиквайки изиграването на тайбрек. В него 20-годишната левичарка се откъсна първоначално с преднина от 4:0 точки, която разви до 5:2 в своя полза, но миг на разконцентрация от нейна страна позволи на Гарсия не просто да реабилитира позицията си на корта, а с поредица от пет поредни пункта да се поздрави с успеха в откриващата част.

Във втората част сервиращите дирижираха събитията на корта, като за пореден път световната номер 4 беше напът да предаде началния си удар доброволно, предвид множеството неточности в играта ѝ, но се спаси и паритетът беше запазен. Всичко това, за да бъдем отведени до десетия гейм, в който Фернандес достигна сетбол в противниковото подаване, но шампионката от Синсинати пласира неспасяем ас и оцеля. Оттам насетне пропуснатия златен шанс повлия крайно негативно от психологическо естество на световната номер 40, в чийто актив неточностите започнаха да се трупат неспирно, при което Каро оползотвори възможността си и посредством късен пробив подпечата победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мача на втория кръг при дамите: Гарсия сломи финалистката от US Open 2021 в Мелбърн! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | каролин гарсия | лейла фернандес

Коментари





Следвайте ни в Facebook