В момент на раздразнение: Циципас остана близо до дисквалификация в Мелбърн (видео)

от в 15:58 на 24.01.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас изнесе поредната си безупречена продукция от началото на новия сезон, надигравайки Иржи Лехечка с 3:0 сета и така се класира за своя четвърти полуфинал на Аустрелиън Оупън. Впоследствие гъркът призна, че това е най-трудната му трисетова победа изобщо и можехме нагледно да видим колко сили хвърли Циципас, за да неутрализира съпротивата на младия чех, наблюдавайки силно емоционалните реакции на световния номер четири, след като спечели дадено разиграване. Непоставеният състезател до такава степен влезе под кожата на опонента си, че гъркът неколкократно не намираше начин да контролира реакциите си и едно негово избухване можеше да му коства участието в турнира.

Въпросната ситуация се разви в края на третия сет, когато третият поставен дръпна с 15:30 на ретур и искаше да затвори незабанво срещата в своя полза, само че не се справи достатъчно добре с последвалия начален удар и Лехечка реализира светкавичен форхенд уинър. Това ядоса много сериозно миналогодишния полуфиналист, който не съобрази обстоятелствата и запрати топка точно по посока на един от подачите на корта. За щастие на Стефанос, то момчето не беше ударено и в крайна сметка не се стигна до дисквалификация, която щеше да последва незабавно, ако имаше дори най-минимално съприкосновение между топката и тялото на младежа.

Припомняме ви , че подобна ситуация извади Новак Джокович от US Open през 2020-та година, когато сърбинът неволно улучи една от лайнсменките. В момента съдиите на линиите са замененени от елетронна технология и Циципас има един проблем по-малко за решаване пред себе си, но все пак ще трябва да внимава, за да не се раздели по нелеп начин с шанса си да завоюва първа "мейджър" титла в кариерата си.

https://twitter.com/wwos/status/1617862042865508352?s=20&t=WibfhgmlHP_thmPPnQu8VQ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В момент на раздразнение: Циципас остана близо до дисквалификация в Мелбърн (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook