В най-очаквания мач при жените днес: Пегула надхитри Свитолина и е 1/8-финалистка на US Open

от в 00:24 на 03.09.2023
Мирела Николова

Джесика Пегула донесе нова радост на домакините, класирайки се за осминафиналната фаза на Откритото първенство на САЩ. В един от най-интригуващите сблъсъци от третия кръг американката успя да наложи волята си в три сета над световната №26 Елина Свитолина, оформяйки крайното 6:4 4:6 6:2 за час и 52 минути игра. По този начин представителката на домакините си осигури място в следващия етап, където ще се изправи срещу своята сънародничка Мадисън Кийс.

Още от самото начало на срещата местната любимка имаше надмощие в разиграванията от основната линия и успяваше да пречупи защитата на бившата №2. Свитолина на свой ред опитваше да контраатакува, но в петия гейм допусна няколко непредизвикани грешки, които ѝ костваха изоставане от пробив и 2:4. Впоследствие Пегула продължи да бъде агресивна в своите сервис геймове и безпроблемно доведе откриващата част до успешен за себе си завършек.

Във втория сет силите на корта изцяло се изравниха, тъй като украинката намали броя на пропуските си и все по-често успяваше именно тя да поеме инициативата в разиграванията. Равенството остана непокътнато до 4:4, но в следващите минути Свитолина повиши неимоверно нивото си на игра и съумя да реализира пробив в последния възможен момент, с който възвърна паритета в отделните части.

Третият решителен сет стартира равностойно, но с напредване на времето Пегула все повече увеличаваше мощта и дълбочината в ударите си, с което не позволяваше на своята противничка да диктува събитията. Така се стигна до пълна доминация от страна на американката, която влезе в серия от пет поредни спечелени гейма и скоропостижно затвори сблъсъка в своя полза.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В най-очаквания мач при жените днес: Пегула надхитри Свитолина и е 1/8-финалистка на US Open Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | джесика пегула | елина свитолина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook