В най-странните WTA финали: Швьонтек обезличи Сабаленка и е напът да я измести от върха!

от в 13:38 на 06.11.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек ще спори с Джесика Пегула за титлата на WTA финалите в мексиканския град Канкун. Надпреварата се превърна в същински хаос, след като през цялата седмица се извиват гръмотевични бури и самите мачове непрекъснато биват отлагани, а това наложи организторите да изместят финала с един ден напред и едва днес ще разберем името на новата шампионка.

Тази нощ полякинята не остави никакви шансове на световната номер едно Арина Сабаленка (6:3 6:2) и ще си върне водачеството в ранглистата на WTA, ако днес се справи със съпротивата на Пегула, която надви шампионката от US Open - Коко Гоф (6:2 6:1).

Сблъсъкът между двете най-добри тенисистки в света продължи точно час и 37 минути, като се разви в рамките на два дни, а бившата номер едно надигра настоящата такава по всеки един показател и ще има възможност да спечели титлата на този турнир за пръв път в своята кариера.

Мачът започна с размяна на нулеви сервис геймове от страна на Швьотек и Сабаленка, но определено можехме да видим, че шампионката от Ролан Гарос се справя по-добре с ветровитите условия и много бавния корт, по който още личаха следи от прясна боя, тъй като беше завършен само един ден преди началото на състезанието.

Сабаленка пък не се съобразяваше достатъчно с атмосферните условия и не спираше да пресилва своите удари, което позволи на полякита да се откъсне напред с 4:1 гейм и тя нямаше проблеми да задържи преднината си до приключването на откриващия сет.

Втората част отново стартира с лесно спечелени подавания от страна на двете, а впоследствие Сабаленка имаше редица шансове да излезе с брейк напред, но не се възползва от момента и това сякаш прекърши нейните съпротвителни сили, тъй като беларуската тенисистка спечели само още един гейм до края на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В най-странните WTA финали: Швьонтек обезличи Сабаленка и е напът да я измести от върха! Калоян Соколов
Теми:  
wta | wta финали | Арина Сабаленка | ига швьонтек | канкун | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook