В най-чаканата среща за деня в Маями: Алкарас открадна шоуто от Монфис и не му остави шанс

от в 06:45 на 26.03.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас продължава да мечтае за "Слънчев" дубъл, записвайки своята девета поредна победа. Шампионът от Индиън Уелс трябваше да се изправи срещу Гаел Монфис, който напоследък отново е в топ форма и зрителите се насладиха на един изключително зрелищен мач между двама от най-атрактивните тенисисти в Тура, но трябва да признаем, че особено голяма интрига нямаше, защото световният номер две доминираше почти от първатата до последната точка - 6:4 6:2. Така младостта взе връх над опита и Карлитос запази перфектния си баланс в своите сблъсъци с ветерана, а сега му предстои да срещне тенисист от неговата генерация, тъй като днес го очаква сблъсък с Лоренцо Музети, който отстрани последната надежда на домакините, а именно Бен Шелтън.

Началните минути бяха много равностойни, като 37-годишният французин се надиграваше успешно със съперника си от дъното на корта и въобще не му отстъпваше по атлетизъм. Постепенно обаче младокът започва да вдига оборотите на игра и защитата на Монфис все по-често се пропукваше. Бившият шампион се възползваше от твърде дефанзивната позиция на "Ла Монф" и не спираше да атакува мрежата, където беше абсолютно безпогрешен, което му донесе серия от 6 поредни спечелени гейма, за да се откъсне напред със сет и пробив.

Оттам насетне парижанинът се окопити и следваше неотлъчно втория поставен в резултата, а зрелищните разигравания следваха едно след друго за удоволствие на публиката. Най-приятното беше, че на корта цареше много приятелска атмосфера и двамата играчи се поздравяваха взаимно за добрите си отигравания, а ибериецът не изпусна аванса си до последно и заслужено премина към фазата на 8-те най-добри на Мастърса в Маями.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В най-чаканата среща за деня в Маями: Алкарас открадна шоуто от Монфис и не му остави шанс Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | карлос алкарас | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook