В ожесточена битка: Андреев сломи шестия поставен и е 1/4-финалист на Чаланджъра в Цуг!

от в 13:46 на 27.07.2023
Мирела Николова

Адриан Андреев се класира за своя първи Чаланджър 1/4-финал от 4 месеца насам, след като намери място сред най-добрите осем в Цуг. Българинът бе по-стабилен от световния №182 Харолд Майо през по-голямата част от осминафиналния двубой и след точно 2 часа и 17 минути успя да наложи волята си, поздравявайки се с крайната победа - 7:6(5) 1:6 6:4. Така през утрешния ден нашето момче ще излезе на корта в търсене на място в полуфиналите, а негов опонент ще бъде победителят от сблъсъка между Стефано Травалия и топ поставения в схемата Артур Риндеркнеш.

Началото на срещата бе белязано от седем последователни пробива, като родният ни представител пръв съумя да опази подаването си и поведе с 5:3. Сервирайки за успеха в сета обаче, Ади се поддаде на напрежението и пропиля 4 сетбола, с което паритетът бе възвърнат - 5:5. В крайна сметка развръзката на частта бе доведена до тайбрек, където младият ни състезател изостана с 3:5, но оттам насетне повиши нивото си на игра и спечели всяка от следващите 4 точки, за да си подпечата аванс в общия резултат.

Във втория сет началният удар на Андреев продължи да бъде доста колеблив, което откриваше множество възможности пред съперника му да атакува още с ретура. От своя страна, французинът значително стабилизира своя сервис и при това съотношение на силите Ади успя да спечели само един гейм на старта, след което инкасира цели три пробива и загуби шест поредни гейма.

Третата част се развиваше напълно равностойно до 3:3, но в следващия гейм българинът се възползва от твърде плитките отигравания на противника си и осъществи късен пробив. Това се оказа и решителният момент за изхода на мача, тъй като впоследствие Ади не допусна нито момент колебание и съвсем скоро узакони крайната си победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В ожесточена битка: Андреев сломи шестия поставен и е 1/4-финалист на Чаланджъра в Цуг! Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook