В ожесточена битка: Нори навакса сет пасив срещу Мъри и го отстрани в Синсинати

от в 21:19 на 17.08.2022
Мартин Петков

Анди Мъри преодоля негативите и контузиите, с които се бореше в първите месеци от годината, като с представянето си по време на тревния сезон напомни за славните си дни, когато беше водач в ранглистата. От смяната на настилката към хард обаче британецът среща огромни трудности в своите мачове и след поражения още на старта във Вашингтон и Монреал, то положението далеч не изглеждаше обещаващо за 3-кратния победител от Шлема.

През тази седмица Мъри в опит да довърши подготовката си за US Open, където триуфмира през вече далечната 2012-а година, се включи на Мастърса в Синсинати и с трдуно изкованата си победа на старта срещу друг голям шампион в лицето на Стан Вавринка, то световният номер 47 върна лентата назад, когато преди над цяло десетилетие завоюва титлата в щата Охайо. Днес обаче в мач от втория кръг на надпреварата бившият номер едно не издържа на физическото ниво на сънародника си и 11-та ракета на света Камерън Нори в ожесточена битка, която продължи 2 часа и 38 минути, и заслужено по-високоранкираният от двамата британци се поздрави с победата след обрат - 3:6 6:3 6:4, която му гарантира сблъсък в осминафиналите с един измежду Каспър Рууд и участващия посредством ,,уайлд кард" тийнейджър Бен Шелтън.

Бившият шампион от турнира стартира с разочароващо подаване и бе пробит още в първите минути, но бързо се реабилитира и мигом възстанови равенството след грешка на съперника. Постепенно Мъри съумя да вземе инициативата на своя страна и в типичния си борбен стил след много себераздаване трупаше точки на сметката си, което в осмия гейм оказа исканото от него влияние върху резултата и той материализира възможността си за късен пробив, благодарение на който триуфмира в откриващия сет.

Във втората част трикратният шампион от Шлема беше близо до това да се поздрави с брейк аванс на старта, но пропиля шанса си и впоследствие той трябваше да отразява такъв, но с помощта на грешки от световния номер 11 до нещо повече не се стигна и паритетът се запази при 3:3. Нори покачи нивото си значително в идните минути и започна посредством коварния си бекхенд да движи именития си сънародник по корта, което му донесе нужните дивиденти и след пробив в осмия гейм, то първата ракета на Великобритания извади подаването си от ситуация 0:40, за да изравни резултата в отделните части.

Решителният трети сет отмина най-леко в началната си фаза от всичките до момента, като пръв напред се хвърли сър Анди, но пропиля три брейкбола в 10-минутен гейм, което несъмнено му натежа психически. На другия полюс обаче се намираше световният номер 11, който почувства вдъхновение в играта си, като прие атакуващата роля на корта и с честа смяна на темпото в разиграванията се възползва от не дотолкова доброто физическо състояние на бившия водач в ранглистата, за да оползтвори първата си възможност за пробив в сета, преди впоследствие на начален удар и да затвори този толкова интригуващ сблъсък в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В ожесточена битка: Нори навакса сет пасив срещу Мъри и го отстрани в Синсинати Мартин Петков
Теми:  
atp | анди мъри | камерън нори | мастърс 1000 | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook