В ожесточена битка: Рубльов сломи миналогодишния шампион и ще спори с Рууд за трофея в Бостад!

от в 17:45 на 22.07.2023
Мирела Николова

Андрей Рубльов ще спори за трофея в Бостад с Каспър Рууд. Руснакът, който в хода на седмицата демонстрира безпогрешен тенис, днес имаше сериозно предизвикателство пред себе си в лицето на шампиона от миналогодишното издание на турнира Франсиско Серундоло и се наложи двамата да прекарат близо 3 часа на корта, преди Рубльов да излезе като краен победител след 7:6(6) 6:7(7) 6:3. 

В първите два сета московчанинът опитваше да налага своя ритъм на игра посредством мощните си форхенди от основната линия, но аржентинецът успешно преминаваше в контраатака и не позволяваше на съперника си да вземе предимство в резултата, като поради тази причина и двете части бяха решени в тайбрек. В първия от тях пропуск на Серундоло в решителните минути предреши изхода на сета в полза на руснака, но във втората част южноамериканецът показа повече стабилност в завършващата фаза на разиграванията и съумя да възвърне паритета в отделните сетове.

С настъпването на третата решителна част силите на корта продължаваха да бъдат изравнени и равенството бе опазено до 3:3, но тогава световният №7 включи на по-висока предавка и в следващите няколко гейма изцяло контролираше събитията както на сервис, така и на ретур, за да успее да доведе двубоя до успешен за себе си завършек.

В битката за трофея Рубльов ще се изправи срещу топ поставения в схемата Каспър Рууд, който по-рано днес без особени затруднения се справи със съпротивата на 16-ия в света Лоренцо Музети, за да триумфира след крайното 6:3 7:5. Както в откриващия сет, така и във втората част по-офанзивният подход на норвежеца се оказа ключов и го изведе до реализирането на един пробив във всеки от сетовете, а с това и до крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В ожесточена битка: Рубльов сломи миналогодишния шампион и ще спори с Рууд за трофея в Бостад! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | бостад | каспър рууд | лоренцо музети | Обзори | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook