В петък е жребият в Монреал: Без Джокович и Федерер, Гришо в основната схема

от в 19:38 на 01.08.2019
Георги Христов

В петък ще разберем жребия за основната схема на АТР Мастърс 1000 турнира в Монреал, който започва с началото на новата седмица. Церемонията ще се състои около 23,30 часа българско време.

Някои от водещите тенисисти наред с Новак Джокович и Роджър Федерер обявиха, че ще пропуснат надпреварата. В крайна сметка място в основната схема намери Григор Димитров, който предстои да научи първия си съперник.

Канадският турнир е много важен за Димитров. Това е надпреварата, в която има да защитава най-много точки до края на 2019 - 180 пункта. През 2018 той отстъпи в четвъртфиналите на Кевин Андерсън. Най-доброто му постижение бе през 2014, когато победи същия този Андерсън, но в полуфиналите го спря Жо-Вилфред Цонга.

В отсъствието на Джокович и Федерер своята титла предстои да защитава Рафаел Надал. Той ще се бори за пети трофей в Канада и общо 35-и от АТР Мастърс 1000 сериите. Домакините залагат големи надежди на трите си звезди - Милош Раонич, Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов.

От топ 10 ще видим още Александър Зверев, Доминик Тийм, Фабио Фонини, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Карен Хачанов и Данил Медведев.

Най-много титли на единично през годините има Иван Лендъл - шест.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В петък е жребият в Монреал: Без Джокович и Федерер, Гришо в основната схема Георги Христов
Теми:  
григор димитров | жребий | монреал | тенис бг | тенис жребий | тенис новини | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook