В последния момент: Григор прие "уайлд кард" за участие на турнир през следващата седмица

от в 13:15 на 16.05.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ще участва на ATP 250 надпреварата в Женева. Това стана ясно преди броени минути, след като организаторите на турнира публикуваха новината в официалните социални профили на състезанието. Първата ни ракета досега не се радва на особено сполучлив клей сезон, тъй като не е печелил повече от един мач на нито една от четирите надпревари, в които досега е играл.

Все пак определено можем да кажем, че българинът показа положителни сигнали в своя тенис по време на Мастърсите в Мадрид и Рим, но трябваше много рано да срещне съответно Карлос Алкарас и Новак Джокович, които положиха немалко усилия, за да надиграят Димитров.

Явно Григор пък е преценил, че е изиграл твърде малко мачове на червени кортове и затова ще се завърне отново в швейцарския град, където и през 2021-ва година се включи в основната схема с помощта на "уайлдкард", като отстъпи в четвъртфиналната фаза. Освен това бившият номер три има още една поява в Женева, когато през 2019-та година се намираше в много лош период и реши да започне участието си от квалификациите, а в крайна сметка силите му достигнаха до първия кръг на основната схема.

Самият турнир е със сериозна конкуренция и в игра ще видим двукратния шампион Каспър Рууд, световния номер девет Тейлър Фриц, както и подгласника от Мастърса в Мадрид - Ян-Ленард Щруф. Хасковлията пък ще бъде поставен под номер шест и това означава, че ще го видим в действие още на старта, а жребият ще бъде изтеглен този уикенд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В последния момент: Григор прие "уайлд кард" за участие на турнир през следващата седмица Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | женева | любопитно | уайлдкард

Коментари





Следвайте ни в Facebook