В последните 4 със само 4 загубени гейма: Синер проведе нова наказателна акция в Маями

от в 02:58 на 30.03.2023
Мартин Петков

Яник Синер нагледно доказа, че се чувства отлично, когато стъпи на корта в Маями и при предишните си две участия на Мастърса във Флорида успя да достигне четвъртфиналите, както и единствения досега в кариерата си финал в състезание от подобен ранг. Тазгодишната кампания в надпреварата за италианеца също е толкова успешна и той затвърди силното си начало на 2023-та, като след победите си над първата ни ракета Григор Димитров и Андрей Рубльов, в хода на днешния ден се разправи с една от изненадата на турнира в лицето на Емил Руусувори, надвивайки го след пауза за дъжд и малко над час игра - 6:3 6:1. 

По този начин световният номер 11 се превърна в първият полуфиналист в Маями, като в спор за място в мача за отличието ще срещне един измежду последните двама шампиони от Индиън Уелс - Тейлър Фриц и Карлос Алкарас. Именно срещу всекиго от тях Синер се изправи през миналата седмица в Калифорния и макар да надделя над американеца, то впоследствие тийнейджърът, който във Флорида защитава титлата си и статута си на първа ракета на планетата, го повали, при това отново в полуфиналната фаза.

В началото на двубоя финландецът, считан за абсолютен аутсайдер в мача, видимо не изпитваше никакво напрежение да се надлъгва от основната линия с бившия финалист от надпреварата и дори пръв достигна брейкбол. В този момент обаче двукратният шампион от Sofia Open не трепна нито за секунда и освен че заличи възможността пред световния номер 54, то той навлезе в нужния ритъм, като все по-често успяваше да завърши комбинациите си с печелившо отиграване, което му донесе множество дивиденти и той записа пет от следващите шест гейма на сметката си, към която причисли и откриващия сет.

С настъпването на втората част импулсът в представянето на южнотиролеца беше лесно забележим, като Руусувори по никакъв начин не можеше да се противопостави на фаворита, който дирижираше случващото се с лекота и скоропостижно си осигури пробив аванс. Тогава дойде и паузата за дъжд, която продължи в рамките на около два часа, преди двамата се завърнат отново на корта, когато устременият към място във финалната четворка Синер покачи равнището си още повече и отпусна едва един гейм на финландеца до края на срещата, подпечатвайки най-убедителната си победа при тазгодишното си участие в Маями.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В последните 4 със само 4 загубени гейма: Синер проведе нова наказателна акция в Маями Мартин Петков
Теми:  
atp | емил руусувуори | маями | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook