В повторение на финала от 2018-а в Париж: Джокович взе реванш от Хачанов и е на 1/4-финал

от в 20:19 на 03.11.2022
Мартин Петков

Мастърс 1000 турнирът в Париж категорично през годините се превърна в една от любимите дестинации в АТР Тура за Новак Джокович, след като сърбинът държи рекорда за най-много титли на състезанието в зала "Берси", имайки 6, последната от които датира отпреди 12 месеца. Защитаващият шампион във френската столица откри кампанията си с убедителен успех на старта срещу Максим Креси, за да оформи в осминафиналите мач с Карен Хачанов, който представляваше повторение на финала от 2018-а, когато по-нискоранкираният играч поднесе изненадата и завоюва до момента единствения си трофей от подобен ранг. 

Сблъсъкът през днешния ден отново не ни лиши от впечатляващи отигравания в изпълнение на 21-кратния носител на "мейджър" отличия, който изнесе поредната си лекция за игра на закрито и записа осма победа в девет срещи със сребърния олимпийски медалист - 6:4 6:1. За бившия номер едно по пътя към защита на титлата му предстои в четвъртфиналите да се изправи срещу дебютанта в подобна фаза на турнир от сериите "Мастърс 1000" - 20-годишния Лоренцо Музети.

Началото на двубоя беше повече от безупречно за сърбина, който навлизаше често навътре в корта и продуцира печеливши удари от форхенд, за да си спечели ранен аванс от пробив. Напълно в разрез с очакванията и видяното на старта в срещата, фаворитът допусна спад на сервис и направи двойна грешка, последвана от още две топки в аут, при което руснакът не сбърка и възстанови паритета. Последваха нови силни мигове за световния номер 7 и той без време си осигури шансове за брейк, които обаче не доведоха до нещо повече, след като Хачанов пласира неколкократно по неспасяем начин подаването си и при 30:40 изпълни изящен прехвърлящ удар, за да оцелее. Въпреки случилото се, статуквото откъм превъзходство на корта остана изцяло в половината на Джокович и той се възползва в идните минути от липсата на първи сервис за сребърния олимпийски медалист, записвайки откриващия сет на сметката си.

Във втората част трудностите за руснака продължиха във все същото русло и той често трябваше да прави и невъзможното, за да е конкурентоспособен при размените от основната линия на 6-кратния шампион във френската столица. Носителят на 21 титли от Шлема в даден момент смени на по-висока предавка и покачи нивото си до неузнаваемост, като властваше в зала "Берси", доказателство за което беше фактът, че спечели 16 от общо 18 разиграни точки и лиши двубоя от интрига, повеждайки с два пробива аванс. Застанал на начален удар за победата, Джокович изпита известни проблеми в завършващата фаза на играта си и допусна неприсъщи за себе си грешки, ала сервисът му работеше безпощадно и той сложи точка на спора с четвъртия си мачбол, като закова часовника на 1 час и 25 минути.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В повторение на финала от 2018-а в Париж: Джокович взе реванш от Хачанов и е на 1/4-финал Мартин Петков
Теми:  
atp | карен хачанов | новак джокович | париж | Париж - Берси

Коментари





Следвайте ни в Facebook