В повторение на финала от Олимпиадата: Зверев опустоши Хачанов и оформи финалната осмица в Маями

от в 09:09 на 27.03.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев зае последното място в четвъртфиналната фаза на надпреварата в Маями. Германецът категорично изигра най-силния си мач от края на Аустрелиън Оупън насам и подчини Карен Хачанов с категоричното 6:1 6:4, за да си гарантира сблъсък с една от големите изненада на турнира, а именно Фабиан Марожан, който отстрани Алекс Де Минор.

Световният номер пет се нуждаеше от малко над един час игра, за да постигне триумф в своеобразното повторение на финала от Олимпиадата в Токио, когато Саша се поздрави със най-значимото си постижение до днес, завоювайки златния медал.

Двубоят стартира с по едно лесно спечелено подаване за двамата играчи, но оттам насетне видяхме истинска доминация от страна на Зверев, който затвори сета с пет поредни гейма в своя полза, пробивайки два пъти на нула своя съперник.

Бившият шампион на Мастърса в Париж се окопити и не загуби нито точка в откриващия си сервис гейм за втората част, ни веднага след това беше отново пробит, а четвъртият поставен не даде никакви шансове на руснака да се завърне в срещата, губейки само още две разигравания на собствен начален удар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В повторение на финала от Олимпиадата: Зверев опустоши Хачанов и оформи финалната осмица в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | карен хачанов | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook