В повторение на мача им от Монте Карло: Този път битка имаше, но Синер отново надви Шварцман

от в 15:45 на 19.04.2023
Мартин Петков

Яник Синер се намира в сериозен възход през новия сезон и макар големите Мастърс 1000 трофеи да продължават все така да му убягват, то след загубата си в полуфиналите в Монте Карло, италианецът далеч не сведе глава и още днес откри участието си на АТР 500 турнира в Барселона. Първият съперник за световния номер 8 в каталунския град пък беше повече от добре познат, а именно Диего Шварцман, с когото се срещнаха през миналата седмица в Княжеството, като тогава физически проблем не позволи на аржентинеца да се бори наравно с младежа, който го надви след 6:0 3:1 и отказване.

Днес ситуацията на корта в Барселона беше различна, като за това допринесе значителното подобрение в представянето на "Ел Пеке", който изигра доста по-добър мач, но дори и това не му помогна срещу четвъртия поставен в схемата, при което Синер се поздрави с победата след 6:2 6:4. С успеха си южнотиролецът продължава напред към осминафиналите, където ще срещне Йошихито Нишиока, докато за Шварцман, който се намира далеч от най-добрите си дни в кариерата, предстои напускане на световния топ 70 за пръв път от октомври 2016-а година насам.

Още в дебютните минути за двубоя младокът засвидетелства отличната си спортна форма и проби за мечтан старт на сблъсъка, ала последвалият отговор на аржентинеца беше наглед неочакван, след като той остана солиден от дъното на корта, за да осъществи рибрейк, с което си спечели аплодисментите на публиката. Впоследствие Диего спечели последвалото си подаване на начален удар и дори излезе напред с 2:1, ала оттам насетне Синер взе всичко в свои ръце, като прогресивно покачваше нивото си и под знака на печелившите си отигравания спечели следващите пет гейма, за да се поздрави с успеха в откриващия сет.

Началото на втората част пък се оказа до голяма степен аналогично с това, което гледахме на старта на двубоя, и след размяна на пробиви четвъртият поставен излезе напред в резултата. Безупречността в действията на италианеца му позволи да достигне възможност за дублиране на аванса си, когато обаче той сбърка и с това вдъхнови световния номер 48 да търси обрат. Шварцман не чакаше втора покана и мигновено се възползва от колебанията при фаворита, за да навакса пасива си, като възстанови паритета при 4:4, но последвалото му подаване на сервис се превърна в поредният брейк в сметката на Синер, който нямаше трудности с това да сложи край на срещата и необезпокоявано узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В повторение на мача им от Монте Карло: Този път битка имаше, но Синер отново надви Шварцман Мартин Петков
Теми:  
atp | барселона | диего шварцман | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook