В първия си мач от близо година насам: Надал демонстрира солидно ниво, но отпадна на двойки

от в 11:37 на 31.12.2023
Мартин Петков

Рафаел Надал изигра първия си мач от близо точно една година насам, след като обедини сили с един от най-добрите си приятели и треньор в щаба му - Марк Лопес, за надпреварата на двойки в Бризбейн, където обаче испанският дует отстъпи още на старта. Тандемът, донесъл олимпийско злато от Рио на "Ла Фурия", далеч не изглеждаше по същия начин като през 2016-а, предвид факта че Лопес сложи край на кариерата си преди година и половина и логично се намираше далеч от оптималното си физическо равнище, което пък позволи на домакинската двойка, съставена от Макс Пърсел и Джордан Томпсън, да триумфира с победата в последователни сетове - 6:4 6:4.

Така 22-кратният шампион от Големия шлем приключва участието си в карето и ще може да се концентрира изцяло върху кампанията си на сингъл, където по-рано днес научи, че в откриващия си мач ще се изправи срещу Доминик Тийм.

Първите минути от двубоя се оказаха лишени от особена интрига, предвид факта че сервиращите разчитаха на първите си подавания и разиграванията бяха лимитирани до едва няколко удара, но въпреки това, зрителите по трибуните бурно аплодираха всяка спечелена точка от Матадора. Постепенно обаче все по-ясно започна да си личи непълноценната физическа подготовка на 41-годишния Лопес, който на практика "издишаше" в по-дългите размени, което бе експлоатирано от австралийския тандем и скоропостижно те се сдобиха с пробив аванс.

Впоследствие Пърсел и Томпсън впечатлиха още по-сериозно с представянето си в близост до мрежата и разполагаха с възможност да дублират преднината си, ала Рафа засвидетелства марковите си мощни форхенди от основната линия и отстоя своето, но олимпийските шампиони нямаха сили за нещо повече и откриващият сет бе записан в актива на местната двойка.

С настъпването на втората част проблемите за иберийците продължиха и макар 22-кратният шампион от Шлема да поддържаше доста солидно ниво във всеки един аспект, то съотборникът му трудно оставаше равностоен на зададеното темпо на игра и грешеше в немалко случаи. Именно след неточности от страна на Лопес се откриха шансове за пробив пред Пърсел и Томпсън, ала Матадора взе всичко в свои ръце на мрежата и запази паритетът цял, но само за да бъдем отведени до седмия гейм, когато олимпийските шампиони от Рио капитулираха и предадоха началния си удар в актива на австралийците, които сдобили се с желаното предимство, необезпокоявани сложиха точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първия си мач от близо година насам: Надал демонстрира солидно ниво, но отпадна на двойки Мартин Петков
Теми:  
atp | бризбейн | Двойки | джордан томпсън | макс пърсел | марк лопес | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook