В равностойна битка: Синер пречупи Вавринка и очаква Григор или Зверев в 1/8-финалите на US Open

от в 00:49 на 03.09.2023
Мирела Николова

Дори на 38 години, Стан Вавринка показа, че може да бъде равностоен на най-добрите в света, но въпреки това преклони глава пред световния №6 Яник Синер. В равностойна битка, продължила точно три часа, италианецът съумя да пречупи съпротивата на шампиона от 2016-а в четири сета, оформяйки крайното 6:3 2:6 6:4 6:2. Така той се класира за осминафиналната фаза на Откритото първенство на САЩ, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Григор Димитров и Александър Зверев. 

В дебютния сет швейцарецът изпитваше сериозни затруднения с вкарването на първи сервис, от което обаче Синер така и не успяваше да се възползва в откриващите геймове. С течение на времето обаче италианецът започна да изостря своите ретури и наказвайки всеки по-плитък удар на съперника си, достигна до осъществяването на първи пробив и преднина от 5:2, с която си подсигури и аванс в общия резултат.

Във втората част обаче нивото на представяне на южнотиролеца рязко се понижи и непредизвиканите му неточности валяха една след друга. По този начин световният №6 подари ранен брейк на своя опонент, който се оттегли на почивката с аванс от 3:0. Швейцарецът продължаваше да играе почти изцяло само на второ подаване, но Синер остана далеч от връщане в сета вследствие на изключително хаотичната си игра. Броят на пропуските му не спираше да се увеличава и съвсем скоро се стигна до втори пробив, с който Вавринка възвърна паритета в отделните части.

Стан не можа да задържи за дълго високия интензитет в играта си и още в началото на третия сет започна да допуска изобилие от грешки, които набързо изведоха Синер до предимство от пробив и 3:1. Възвърнал увереността и прецизността в ударите си от откриващата част, италианецът не изпусна контрола до края на сета и съумя да се доближи на крачка от победата.

Световният №6 пренесе устрема си и в началото на четвъртия сет, където спечели 8 от първите 9 точки и поведе с 2:0. Колебанията от страна на бившия шампион в турнира продължиха и това даваше възможност на Яник да взима топката рано и да доминира случващото се на корта, като съвсем скоро достигна до нов пробив за 5:2, с който изцяло предреши изхода на мача в своя полза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В равностойна битка: Синер пречупи Вавринка и очаква Григор или Зверев в 1/8-финалите на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | александър зверев | григор димитров | Обзори | Стан Вавринка | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook