В ритъма на танца: 63-годишният Макенроу отпразнува зрелищно триумфа в Laver Cup

от в 15:22 на 26.09.2022
Калоян Соколов

За поредна година отборната надпревара Laver Cup предложи страхотни емоции на зрителите, като кулминацията беше оттеглянето на Роджър Федерер от професионалната тенис сцена. Легендарният швейцарец избра да изиграе последния си мач заедно с Рафаел Надал, а срещата предизвика вълна от емоции у всички в зала "О2 Arena".

Федерер беше изпратен на специална церемония, в която получи небходимото уважение от своите колеги и фенове, като впоследствие остави останалите членове на европейския отбор да решат съдбата на купата. Те обаче не можаха да донесат един последен трофей на Маестрото, защото представителите на Света спечелиха последните три срещи от съревнованието и така "червените" за пръв път триумфираха в историята на състезанието.

Това се случи, след като Франсис Тиафо отрази цели четири мачбола срещу Стефанос Циципас и така извоюва крайния успех в полза на тима си. Финалната точка беше последвана от бурни празненства от страна на състезателите от Световния отбор, които легнаха върху корта и започнаха да прегръщат героя си. Може би обаче най-интересната част от радостта на тенисистите беше свързана с реакцията на техния капитан Джон Макенроу.

63-годишният американец показа, че не е забравил как да се забавлява и се впусна в кратка танцувална демонстрация, на която определено биха могли да завидят всички 20 и няколко годишни момчета около него.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В ритъма на танца: 63-годишният Макенроу отпразнува зрелищно триумфа в Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | джон макенроу | европа | любопитно | свят

Коментари





Следвайте ни в Facebook