В сблъсък между последните две шампионки от US Open: Швьонтек разгроми Радукану в ИУ!

от в 07:27 на 15.03.2023
Мартин Петков

Ема Радукану през последните дни при участието си на WTA 1000 турнира в Индиън Уелс напомни за силните си дни на корта и влезе в серия от поредни победи за пръв път през сезона, като си осигури място на осминафиналите, където обаче я очакваше защитава шампионка Ига Швьонтек. Полякинята на свой ред ред стартира с две двусетови победи, като отново се радваше на обичайното си доминиращо представяне на корта, което днес демонстрира нагледно и срещу бившата шампионка от US Open, за да я сломи след час и 25 минути игра - 6:3 6:1. По този начин световната номер едно продължава кампанията си в "Златния щат" с нов убедителен успех, който я изпраща във фазата на последните 8, където ѝ предстои да срещне непредсказуемата Сорана Кърстя.

В самото начало на двубоя двете изявени представителки на следващата генерация се впуснаха в ожесточен дуел помежду си от основната линия, като никоя от тях не се свенеше от това да търси завършващо отиграване при всеки удобен случай. Предвид повишения риск от неточности, грешки също не липсваха, като Ига първа достигна до два брейкбола, които обаче неистова пропиля с удари в аут и броени минути по-късно трябваше да отразява такива.

Британката получи своя златен шанс да поведе в резултата, но сбърка в най-важните моменти и постепенно Швьонтек вкара мача в своя ритъм, с което до голяма степен лимитира възможностите на световната номер 77 да се бори за нещо и дебютният пробив в сблъсъка между последните две шампионки от US Open беше факт. Впоследствие полякинята запази нужния самоконтрол в представянето си, като засвидетелства нагледно техническия си репертоар и не допусна никакви колебания, за да запише откриващия сет срещу името си.

Преломният момент на срещата настъпи в третия гейм на втората част, който имаше маратонската продължителност от близо 15 минути, когато сервиращата Радукану не успя да удържи подаването си пред вдъхновената Ига, която работеше усърдно във всички фази на играта, за да се поздрави с така бленувания си пробив. Именно брейкът на световната номер едно пречупи съпротивата на британката, която с всяка следваща точка изглеждаше все по-обезверена в позицията си на корта, докато защитаващата шампионка беше пределно мотивирана и не отпусна повече нито гейм на непоставената тенисистка, за да сложи точка на спора, при това без да инкасира брейк в хода на целия мач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сблъсък между последните две шампионки от US Open: Швьонтек разгроми Радукану в ИУ! Мартин Петков
Теми:  
wta | ема радукану | ига швьонтек | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook