В сблъсък на стиловете: Рууд пречупи сензацията от тревния сезон и е в трети кръг

от в 02:07 на 01.09.2022
Мирела Николова

Тим Ван Райтховен прикова вниманието на всички тенис фенове, след като, играейки с "уайлд кард", достигна до трофея на АТР 500 турнира в Хертогенбош, побеждавайки на финала самия номер едно Даниил Медведев. Впоследствие той удължи победната си серия и на Уимбълдън, където достигна до осминафиналите, ала няколко седмици след това нидерландецът претърпя контузия и бе извън игра в продължение на повече от месец.

Той се завърна на корта през тази седмица за Откритото първенство на САЩ и постигна петсетова победа на старта, но днес не успя да се справи със съпротивата на световния №7 Каспър Рууд, който, въпреки че загуби откриващата част, оттам насетне пое контрол върху събитията и затвори срещата за крайното 6:7(4) 6:4 6:4 6:4. Така норвежецът си гарантира участие в третия етап на надпреварата, където ще се изправи срещу победителя от американското дерби между Себастиан Корда и Томи Пол.

Още от самото начало си пролича разликата в стила на игра на двамата състезатели, като световният №117 непрекъснато се стремеше към агресивно продължение с цел да извади фаворита от зоната му на комфорт, съкращавайки максимално разиграванията. Наред с уинърите обаче изобилстваха и непредизвиканите му грешки, които не му позволиха да вземе аванс и така се стигна до тайбрек, в който с късен минипробив Ван Райтховен достигна до успеха в откриващия сет.

Срещата продължи да бъде изключително равностойна и във втората част, където обаче все по-често можехме да видим Рууд да налага своето темпо на игра и да предизвиква неточности от противника. Възползвайки се от няколко неточности на по-нискоранкирания си опонент, норвежецът успя да реализира пробив в деветия гейм, който се оказа и повратният за изхода на сета.

Третата и четвъртата част се развиха по напълно идентичен начин, тъй като във всяка една от тях световният №7 успешно парираше атаките на своя съперник и често дори преминаваше в контраофанзива. Това му помогна да осъществи по един пробив в средата на всеки от двата сета и така да си подсигури и крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сблъсък на стиловете: Рууд пречупи сензацията от тревния сезон и е в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | каспър рууд | Обзори | тим ван райтховен

Коментари





Следвайте ни в Facebook