В шампионски сблъсък: Мъри нанесе нова загуба на Тийм и дебютира успешно на клей!

от в 23:06 на 02.05.2022
Мартин Петков

Анди Мъри в интервю след отпадането си в Маями преди месец оповести, че ще пропусне сезона на клей с цел по-добро възстановяване на тялото си преди надпреварите на трева. Обратно на очакванията обаче британецът получи ,,уайлд кард" за Мастърса в Мадрид, където е двукратен шампион, и влезе в основната схема. За съжаление на бившата първа ракета на света късметът му намери своя край и той изтегли късата клечка в първи кръг да срещне бившия финалист от надпреварата Доминик Тийм, който търси път напред след продължителната си пауза от кортовете в хода на последната година.

Мъри контролираше случващото се в хода на целия двубой, като наложи своето господство още в началните минути, та чак до последната точка и напълно закономерно пред изпълнения корт ,,Маноло Сантана" стигна до победата след 6:3 6:4, дошла за 1 час и 43 минути. Във втори кръг за бившия шампион предстои сблъсък срещу победителя измежду Денис Шаповалов и Уго Юмбер.

Британецът оказа сериозен натиск върху подаването на съперника още в откриващия му гейм, но се задоволи единствено с брейкбол и равенството се запази. Надмощието в разиграванията на бившия номер едно се увеличаваше с всяка изминала точка и не след дълго станахме свидетели на първи пробив в срещата за 4:2. Мъри продължи да сервира отлично, като не даваше шансове на австриеца и необезпокояван взе предимство в общия резултат.

Тийм получи своята златна възможност на старта на втората част при един от малкото случаи на слабо подаване от страна на именития си противник, но не се възползва от трите си брейкбола и паритетът възцари на корта. Двукратният шампион от турнира мигновено усети колебанията на начален удар при бившия финалист, породени от пропуснатите шансове, и моментално реализира пробив, с който се доближи максимално до победата. В оставащото време от сблъсъка сервиращите постепенно наложиха своята доминация, което бе добре дошло за Мъри и той безпроблемно триумфира в мача на собствен сервис, като в добавка не инкасира нито един пробив в хода на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В шампионски сблъсък: Мъри нанесе нова загуба на Тийм и дебютира успешно на клей! Мартин Петков
Теми:  
atp | анди мъри | доминик тийм | мадрид | мастърс 1000 | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook