В среднощен трилър: Германия разплака домакина Австралия и е на финал на United Cup!

от в 17:21 на 06.01.2024
Мартин Вичев

Германия се класира на финала на United Cup, побеждавайки Австралия по изключелно драматичен начин с 2 на 1 победи. Сблъсъкът между двете държави продължи почти девет часа, но в крайна сметка германците триумфираха над домакините и утре ще излязат в битка за трофея срещу Полша.

Първият мач противопостави Анджелик Кербер и Айля Томлянович. Мачът продължи 2 часа и 34 минути, като крайна победителка излезе германката, за която това бе първа победа от година и половина насам. Първият сет премина през доста обрати, като двете започнаха с размяна на пробиви, а след това австралийката поне инициативата и реализира два брейка, които обаче Кербер съумя да върне, но накрая пак допусна спад и Томлянович го грабна след 7:5. Вторият сет започна с пробив за Кербер, който обаче бе върнат при 2:1. Това обаче не сломи германката, която вдигна нивото и реализира два поредни пробива, с което спечели втория сет със 6:2. Кербер продължи инициативата си и през третата част, като започна с брейк. В следващите моменти, нямаше интересни събития на корта в Сидни и двете печелеха подаванията си до 4:3, когато Томлянович съумя да подобри играта си и направи рибрейк. Мачът се реши след тайбрек, спечелен от Анджелик Кербер с 9 на 7 точки и тя се поздрави с първа победа от Уимбълдън през 2022-ра.

Във втория мач, на корта излязоха световният номер 12 Алекс де Минор и Александър Зверев. Краен победител излезе Алекс де Минор след 2 часа и 40 минути, прекарани на корта – 5:7 6:3 6:4. Благодарение на победата си, Де Минор ще влезе в топ 10 от понеделник, което го прави първият австралиец в челната десетка на планетата от Лейтън Хюит през 2006-а година насам. Началото на мача не предложи особено интригуващи моменти, като двамата печелеха безпроблемно сервис геймовете си до 5:5. Тогава, Зверев заигра на високо ниво и достигна до първа възможност за брейк в мача и успя да се възползва от нея, след което на собствено подаване затвори частта безпроблемно – 7:5. Вторият сет, по подобие на първия, започна с рутинни геймове за сервиращите тенисисти, като двамата показваха много високо ниво на сервис и в трудните моменти успяваха да се спасят. Преломният момент дойде чак в осмия гейм на втората част, когато Де Минор успя да се сдобие с три възможности за пробив и от втория опит, той изравни сетовете след 54 минути игра – 6:3.

Поредицата от геймове за Де Минор продължи и през третата част, когато той направи пробив още в първия гейм, след което го затвърди и поведе с 2:0. Този пробив се оказа решаващ за крайния изход на мача, като Зверев не успя да застраши по никакъв начин подаването на австралиеца до края и той затвори мача с 6:4 в последната част,с което да възстанови паритета между Германия и Австралия.

Сблъсъкът между двете държави, предстоеше да се реши след мач на двойки, където на корта излязоха Александър Зверев и Лаура Зигемунд срещу специалистите при тандемите Матю Ебдън и Сторм Хънтър. Крайни победители излязоха германците, които след 2 часа и 20 минути игра - 7:6(2) 6:7(2) 15:13. Началните минути на мача, не бяха съпътствани от пробиви или възможности за такива, като двете двойки играеха стабилно и печелеха подаванията си. Първият пробив дойде чак в седмия гейм и той бе на сметката на австралийците. Когато обаче трябваше да сервират, за да затворят частта, Ебдън започна да допуска неточности и така, Зверев и Зигемунд направиха рибрейк в последния момент. Първата част бе решена след тайбрек, в който Зигемунд просто блестеше на корта и така германците грабнаха първия сет след обрат – 7:6(2). Инициативата на немската двойка продължи с пълна сила и през втората част, когато те направиха брейк в началото и вече водеха със сет и пробив преднина. По ирония на съдбата, когато трябваше да затвърдят пробива, Зверев се пропука и след сбъркан смач до мрежата, той подари рибрейка на австралийците. От тук до края на сета, австралийците поеха инициативата, като дори при 5:4 и 6:5 имаха общо 4 сетбола, които бяха отразени. След тайбрек обаче, Ебдън и Хънтър официализираха превъзходството си на корта и го грабнаха след 7 на 2 точки. В супер тайбрек, изпълнен с обрати, германците пропиляха два мачбола при 9:7, но все пак накрая успяха да спечелят сблъсъка с 15:13, с което класираха Германия на финала на United Cup след изключителна драма.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В среднощен трилър: Германия разплака домакина Австралия и е на финал на United Cup! Мартин Вичев
Теми:  
де минор | ебдън | зверев | зигемунд | кербер | томлянович

Коментари





Следвайте ни в Facebook