В среща на последните шампиони в ИУ: Нори пречупи Фриц и изравни за Великобритания

от в 08:07 на 04.01.2023
Калоян Соколов

United Cup вече навлиза в решителната си фаза, като през днешния ден трябваше да разберем кои отбори ще продължат към фазата на полуфиналите. Един от най-любопитните двубои от фазата на директните елиминации противопоставяше тимовете на САЩ и Великобритания, които спечелиха безапелационно своите групи в град Сидни.

Дневната сесия от сблъсъка между двете страни беше открит с мача между вторите ракети при дамите, в който една срещу друга видяхме Мадисън Кийс и Кейти Суон. Наглед миналогодишната полуфиналистка от Аустрелиън Оупън изглеждаше като безапелационна фаворитка за спечелването на срещата, но световната номер 145 откри резултата в сетовете и имаше всички шансове за постигането на краен успех, но Кийс бързо изравни общия резултат и навакса пасив от 3:4 в решителната част, за да изведе родината си до аванс в срещата - 2:6 6:3 6:4.

Впоследствие на корта излязоха двамата последни шампиони от Мастърса в Индиън Уелс, а именно Камерън Нори и Тейлър Фриц. Съперничеството между въпросните състезатели е изключитело интензивно, като те досега се бяха изправяли помежду си цели 11 пъти, от които американецът се беше поздравявал на 6 пъти с победата, но днес трябваше да преглътне изравняването на общия баланс от страна на Нори, който се наложи с крайното 6:4 5:7 6:4

Сблъсъкът започна по-добре за Фриц, който насочваше огромен процент от атаките си върху бекхенда на 15-тия в ранглистата и стигна до ранен шанс за пробив, само че представителят на Великобритания умело сваляше топката максимално ниско, което затрудняваше сериозно ръстовия му съперник и всъщност именно Нори пръв се откъсна с брейк напред, след което беше безапелационен и поведе в отделните части.

Реакцията на по-висококласирания състезател не закъсня и той сериозно повиши интензитета в действията си по време на втория сет, където пласираше огромно количество уинъри от форхенд страната и си помогна с цели седем аса, което му позволи да се откъсне напред с 4:1. Левичарят обаче не беше казал последната си дума и съумя да изравни геймовете, като дори имаше шанс да пробие и да сервира за крайния успех в двубоя, ала американецът беше изключително хладнокръвен в решителните моменти и заслужено достигна до паритет в сетовете.

Сценарият беше сходен в решителната част, тъй като агресията на Фриц продължи да доминира на корта и отново той реализира ранен брейк, правейки сериозна крачка към постигането на втори пореден обрат за селекцията на САЩ. Тогава обаче станахме свидетели на пълен срив в играта му, а Нори не чакаше втора покана и спечели 5 от оставищите 6 гейма, изравниявайки общите победи на 1:1 в сблъсъка между двете държави, а развръзката тепърва предстои в идните часове, защото ни предстоят още цели три мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В среща на последните шампиони в ИУ: Нори пречупи Фриц и изравни за Великобритания Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | wta | великобритания | камерън нори | САЩ | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook